Schoten SK
rupRupel Boom
Datum: 05/08/2007 16:00
Competitie: Beker van Belgiƫ
Speeldag: Ronde 2
Stadion: Stadion Schoten SK
Schoten knikkert Boom uit beker
Steven Bologne
| 0 reacties
Schoten knikkert Boom uit beker
Foto: © SC

Vierdeklasser Schoten heeft zondagmiddag reeksgenoot en titelkandidaat Rupel Boom uit de beker gekegeld. In een vrij zwakke wedstrijd kon geen van beide ploegen écht overtuigen, in de strafschoppenreeks had Schoten het geluk aan zijn kant. Bij Schoten ontbrak Johan Darcon als gevolg van een contractuur.
 
Het warme weer maakte voetballen bijzonder moeilijk in het Schotense park, de partij kwam bijgevolg zeer moeilijk op gang. De thuisploeg kwam twee keer gevaarlijk opzetten maar het centrale duo van Boom, Geoffrey Peytier en Jerry Poorters, hadden de zaken stevig onder controle. Doelman Gaetan Lauwrijs moest redding brengen op een kopbal van Matthias Geldof, kort daarna kreeg de doelman hulp op de doellijn bij een kopbal van Poorters. Tarik Traizi pakte halverwege uit met een knappe solo, doelman Jo Engelborghs gaf echter geen krimp. Schoten raakte maar moeilijk in de zone van de waarheid, en dat zette Hicham El Addouly en John Kanu aan tot schoten van buiten de baklijn maar telkens stond Engelborgs in de weg. Rupel Boom nam het initiatief, maar kansen creëren was teveel gevraagd in de eerste helft.
 
Na de pauze viel er maar bitter weinig meer te beleven. Na een mooie combinatie op links kwam Nick Van Der Westerlaken in schietpositie, zijn harde trap ging rakelings over. Een kwartier voor tijd dweilde Kenny Laevaert de rechterflank af, schotelde de 0-1 voor aan Van Der Westerlaeken maar die trapte onbesuisd over. Beide ploegen probeerden nog wel maar overtuigend was het allemaal niet. De strafschoppen moesten dan maar beslissen over winst of verlies.
 
Vorige week konden de Steenbakkers nog verder bekeren na strafschoppen, vandaag zat dat er niet in. Poorters liet bij een 3-2 stand zijn elfmeter liggen, Matthias Pittoors en Tim Verbeke faalden vervolgens niet meer. Schoten bekert zo volgende week in eigen huis verder, het ontvangt dan tweedeklasser Olympic Charleroi.
 
Scheidsrechter: Andy Matthys
Geel: El Addouly (Schoten)
Strafschoppen: 1-0 Ocak, 1-1 Van Cleemput, 2-1 Beyens, 2-2 Aters, Traizi 3-2, Poorters mist, 4-2 Pittoors, 4-3 Peytier, 5-3 Verbeke

SCHOTEN: Lauwrys, Pittoors, Beyens, Verbeeck (’62 Ocak), Kocak, Mücher, El Addouly (’74 Diensi), Dierckx, Verbeke, Traizi en Kanu (’60 Van Hoeylandt)

RUPEL BOOM: Engelborghs, Laevaert, Magerman, El Harchi (’59 Chukwugbo), Mewis (’77 Dewoyer), Van Der Westerlaken, Peytier, Geldof (’75 Willems), Aters, Van Cleemput en Poorters

Beker van Belgiƫ