gnkKRC Genk
lieLierse SK
Elyaniv Barda (pen) 14'
1-0
1-2
2-2
Datum: 03/03/2009 20:45
Competitie: Beker van België
Speeldag: Halve Finales (H)
Stadion: Luminus Arena
Lierse bedwingt Racing Genk in eigen huis
Steurbaut Kersten
| 0 reacties
Lierse bedwingt Racing Genk in eigen huis
Foto: © SC

Lierse behoudt uitzicht op een ticket voor de finale van de Beker van België. De nummer twee uit tweede klasse hield Racing Genk in eigen huis in bedwang: 2-2. De Limburgers voetbalden ondermaats en zetten hun slechte reeks in de beker verder.

Racing Genk stak na de nederlaag op het veld van KV Mechelen de koppen bij elkaar, maar veel heeft het groepsgesprek in de Cristal Arena niet opgeleverd. Tweedeklasser Lierse zette de Limburgers goed vast en bezorgde Ronny Van Geneugden in eigen stadion het schaamrood op de wangen. Een strak afstandsschot van Tom De Mul verijdelde een volledige blamage.

Zonder sterkhouders
 
Herman Helleputte startte de halve finale tegen de nummer vier uit de Jupiler Pro League nochtans zonder sterkhouders Jurgen Cavens en Abdel Wahed. Tomasz Radzinski keek geschorst toe vanuit de tribune.
 
Een uitgelezen kans voor Racing Genk om de slechte reeks uit de competitie te vergeten en een grote stap te zetten richting de bekerfinale en Europa. Op de grasmat was het echter Lierke Plezierke. De geel-zwarten voetbalden complexloos mee en zetten de jongens van Van Geneugden zonder problemen vast. Voor de rust liet de thuisploeg zelfs geen enkele doelrijpe kans noteren.
 
Lierse toonde bovendien veel mentale weerbaarheid. Nadat Elyaniv Barda na een licht gefloten strafschop de thuisploeg vanop elf meter op voorsprong bracht, sloeg Lierse meteen terug. Seth De Witte kopte een hoekschop van Samir voorbij een onzeker keepende Davino Verhulst.

Onzekere Verhulst
 
De Genkse goalie, bij Beveren nog onder de hoede van Helleputte, werd op een nieuwe kopstoot van Nicolic nog gered door de dwarsligger en ging net voor rust compleet de mist in op diens afstandsschot. Verhulst grabbelde naast de bal, maar zag het leer net naast doel hobbelen.
 
In de tweede helft kreeg Lierse dan toch zijn verdiende tweede doelpunt. Een uitstekend schot van Samir werd eerst nog in hoekschop gekeerd, maar op een poging van Tshiala was Verhulst toch geklopt. De verdediger rondde een knappe aanval in de kortste hoek af.
 
Racing Genk zette iets meer druk, maar Lierse kende weinig problemen om de Limburgers af te houden. Een poging van Jelle Vossen vond de paal als eindbestemming, maar De Mul gaf de Genkse burger terug moed met de verplaatsing naar het Lisp in het vooruitzicht. De middenvelder knalde met links een schot van op ruim 25 meter heerlijk tegen de netten. 

Zware opdracht
 
Verder kwamen de jongens van Van Geneugden niet meer. Racing Genk staat over zes weken voor een zware opdracht als het zijn seizoen nog wil redden. De bekerdroom van Lierse gaat voorlopig lustig verder. (AN)
Herbeleef KRC Genk - Lierse SK