Stadion: Achter de Kazerne

Herbeleef KV Mechelen - KV Kortrijk (Beker van België)

Volg de match tussen KV Mechelen en KV Kortrijk live, samen met vele andere supporters.

Discussieer live mee!

KV Mechelen en KV Kortrijk trappen de kwartfinales van de Beker van België af. Bij de thuisploeg staat de jonge Romeo Van Dessel in de baas. Hein Vanhaezebrouck moet het stellen zonder topschutter Adamo Coulibaly en zette Peter Mollez op de bank. De doelman trekt mogelijk naar Sparta Rotterdam.
KV Mechelen: Biebauw Wouter, Van Hoevelen Kenny, Persoons Koen, Chen Xavier, Iddi Abdul-Yakinu, Mununga Joachim, Gorius Julien, Asare Akwasi-Nana, Vleminckx Bjorn, Biset Maxime, Van Dessel Romeo.
KV Kortrijk: Van Hout Kristof, Kouyate Cheikhou, Belhocine Karim, Hempte Jimmy, Barbosa William Xavier, Kums Sven, Ebrahim Ibou Savaneh, Verbrugghe Brecht, Fontenette Olivier, Bartholome Anthony, Bakour Salah.
1
De wedstrijd is afgetrapt.
2
De eerste poging is voor KV Mechelen. Julien Gorius trapt recht op Kristof Van Hout.
5
KV Mechelen neemt het initiatief. Kortrijk laat de thuisploeg komen, voorlopig zonder gevaar.
12
KV steekt zijn neus nog eens aan het venster. Een enthousiaste Vleminckx snoept Van Hout de bal af. Iddi gaat net onder zijn voorzet door.
13
Nieuwe poging voor de thuisploeg. Gorius schiet onbesuisd over.
17
Koen Persoons probeert het met een afstandsschot. Zijn vlam vliegt een half metertje naast de kooi van Van Hout.
21
Peter Maes gaat heftig tekeer aan de zijlijn. De trainer van KV Mechelen is duidelijk niet tevreden met het vertoonde spel.
22
KV Kortrijk komt een eerste keer piepen. Kums omspeelt mooi Van Dessel en krijgt het leer tot bij Kouyaté, die het leer naast doel mikt.
23
Verre pass van Verbrugghe. Barbosa komt net een voetje te kort om het leer richting doel te deviëren.
26
Vleminckx probeert een voorzet van Mununga in doel te verlengen. Verbrugghe is net op tijd om in hoekschop te werken.
35
Van Hout gaat in de fout op een verre inworp. Biset trapt de geloste bal over.
41
Chen wringt zich goed door. Bartholome werkt in hoekschop.
43
Malinwa drukt voor de rust nog even door. Krijgt de thuisploeg nog een doelpunt?
45
Eén minuut extra tijd.

Scheidsrechter
Rust
KV Mechelen en KV Kortrijk gaan rusten met een 0-0 stand. Kortrijk houdt achterin alles gesloten en laat Mechelen komen. Malinwa slaagt er echter niet in om Kristof Van Hout te verontrusten. Persoons schoot de beste kans naast. Kouyaté kreeg aan de overkant de enige kans voor Kortrijk. Ook zijn poging ging naast.

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
46
De tweede helft is op gang gebracht.
46
Vervangen Anthony Bartholome
Ingevallen Bram De Ly

47
Er zijn vanavond 7.000 toeschouwers in het Veoliastadion.
48
 Gele kaart voor Koen Persoons
Gevaarlijk spel.
49
Kortrijk begint het best aan de tweede helft. Kouyaté knikt het leer via Biebauw over.
53
Eerste keer KV Mechelen in de tweede helft. Een schot van Vleminckx gaat via een West-Vlaams been over.
55
 Gele kaart voor Salah Bakour
60
Uitstekende kans voor Bjorn Vleminckx. Van Hout tikt in hoekschop.
64
Vervangen Jimmy Hempte
Ingevallen Tristan Lahaye

67
Persoons probeert het met een hoge bal. Zijn poging gaat over de kooi van Van Hout.
70
Iddi speelt het leer zomaar in bij Kums. Van Hoevelen is attent en komt goed tussen.
75

Goal
Doelpunt van Koen Persoons (Onbekend Onbekend)
Persoons brengt KV Mechelen verdiend op voorsprong. Doelman Kristof Van Hout kwam veel te ver uit zijn doel. Persoons lobt het leer mooi over de boomlange doelman in de netten.
80
Gorius draait een vrije trap in de korte hoek. Van Hout behoedt Kortrijk voor een grotere achterstand.