Meldert
heiKSK Heist
Datum: 10/08/2008 16:00
Competitie: Beker van Belgiƫ
Speeldag: Ronde 3
Stadion: Van Den Steen - De Mey Stadion
Meldert wint van Heist en mag naar Sint-Truiden
Gentil Dossche
| 0 reacties
Meldert wint van Heist en mag naar Sint-Truiden
Foto: © SC

Voor Meldert werd een eerste seizoensdroom vervuld. Via winst tegen SK Heist mag Verbroedering zich immers opmaken om volgend weekend STVV in de ogen te kijken op Staaien. Bovendien was de thuisoverwinning tot stand gekomen na een goede pot voetbal.

De wedstrijd was amper een paar minuten oud of Sbaaiti bereikte Krasniqi en Olieslagers was kansloos. SK Heist reageerde en Ricky Begeyn moest een kopbal van Hendrickx uit de winkelhaak ranselen. Ook Janssens vond de thuisportier op zijn weg. Aan de overzijde verhinderde Olieslagers een dubbele voorsprong via Boujemaoui en Arys. Toen de bezoekende portier dan toch verslagen leek hield de lat Arys van een treffer.
 
Ook na de koffie acteerden beide ploegen op een hoog niveau. De Pauw vlamde nipt naast en Krasniqi viseerde de lat. Madawa bereikte Arys en Heist kreeg een nieuwe opdoffer. Bij Meldert dachten ze de schaapjes op het droge te hebben en de concentratie verdween. Van Asten maakte hiervan dankbaar gebruik en lukte de aansluitingstreffer. Meldert schoot terug wakker en Arys strandde op Olieslagers. In blessuretijd diepte Ahmet Turk de thuiswinst nog verder uit.
 
VB MELDERT: Begeyn, Defrere, Van Nyvel, De Groeve, Krasniqi (90’ Amazou), Sbaaiti, Arys (81’ Turk), De Pauw, Leyman, Madawa en Boujemaoui (91’ Wellens).
 
SK HEIST: Olieslagers, Eyckmans, Webers, Jaspers, Gorts, Ozcan (65’ De Winter), Janssens, Wijns, Thys, Hendrickx en Van Asten.
 
Doelpunten: 3’ Krasniqi 1-0; 61’ Arys 2-0; 68’ Van Asten 2-1; 92’ Turk 3-1.

Beker van Belgiƫ