Competitie: Beker van Belgiƫ
Speeldag: Ronde 3
Stadion: Burg. A. Lambertstadion
Geets leidt Londerzeel naar de zege

SK Londerzeel staat in de vierde ronde van de Cofidis Cup. Tegen Walhain werd na een moeizame wedstrijd met 4-2 gewonnen.

In tegenstelling tot Londerzeel had Walhain de eerste twee ronden van de Cofidis Cup wel gespeeld. Dat was ook zichtbaar in het spel en het was dan ook verdiend toen de Waalse ploeg in de zeventiende minuut op voorsprong kwam via Sebastien Francis. Het duurde tot een goed half uur eer Londerzeel terug langszij kon komen. Op een vrije trap van Bruno Maes wist Kevin Geets de gelijkmaker met het hoofd te scoren.

In de tweede helft probeerde Londerzeel het spel van de laatste tien minuten van de eerste helft te hervatten en na tien minuten kwam het op voorsprong. Wederom Kevin Geets wist de weg naar de netten te vinden. Bij Walhain appeleerde men voor buitenspel en in het daaropvolgende protest werd trainer Fabrice Silvagni naar de tribunes verwezen. Het vat leek af bij Walhain en met zijn eerste baltoetsen van de partij zette Nicky Melkert halfweg de tweede helft Chris Bruyninckx op weg naar de 3-1. Tien minuten later wandelde Sebastiaan Van Reeth door de Waalse verdediging en zette de 4-1 op het scorebord. Invaller Abidou Mokabila gaf twee minuten later Walhain wat hoop met de 4-2, maar het mocht niet meer baten. Londerzeel mag daarom volgende zondag naar Sottegem dat 0-0 gelijk speelde tegen Sint-Lenaarts, maar het na strafschoppen haalde met 9-8.

SK Londerzeel: Vandenabeele, Melotte, Morreel, Sluyts, De Spiegeleer (66' Melkert (78' Bamba)), Maes, Van Reeth, Poppe, Bruyninckx, Geerinck, Geets (86' De Meyer)

Walhain: Couchie, Schauwers, Renna (36' Hittiner), Fasano, Hochstenbach (46' Omelianovitch), Zecchini, De Roos, Keymayou, Bultiau (70' Mokabila), Francis, Hachez

Doelpunten: 17' Francis (0-1), 33' en 56' Geets (1-1 en 2-1), 68' Bruyninckx (3-1), 78' Van Reeth (4-1), 80' Mokabila (4-2)

Gele kaarten: 9' Melotte, 32' Zecchini