Lokeren-Temse
Berchem Sport
Datum: 02/08/2009 16:00
Competitie: Beker van Belgiƫ
Speeldag: Ronde 2
Stadion: Fernand Schuermanstadion
Berchem kegelt Temse uit de beker
Steven Bologne
| 0 reacties
Berchem kegelt Temse uit de beker
Foto: © SC

Derdeklasser Temse plaatste zich vorig weekend zeer gevleid ten koste van Sint-Gillis-Waas, afgelopen weekend maakte het lager geklasseerde Berchem Sport een einde aan het bekeravontuur van de Waaslanders. Opnieuw kwam het tot strafschoppen.

Al na twee minuten werd bezoeker Alexis Kubilskis van de sokken gelopen in de zestien meter, de gewezen speler van Temse kon de mogelijkheid om zijn ploeg al vroeg op voorsprong te schieten echter niet verzilveren. Berchem stak zich tegen de derdeklasser niet weg en kon meer dan een voetje plaatsen naast de nieuwkomer in derde. Al kende de thuisploeg in het tweede kwartier wel een betere periode. Doelman Alan Wolfaert moest enkele keren broodnodig tussenkomen op pogingen van Yve Thijs en Christof Maes. Rond het halfuur herstelde Berchem het evenwicht en had het eigenlijk moeten voorstaan. Said El Harchi stak het leer door tot bij Kubilskis die met een heerlijke stifter doelman Bart De Brouwer te grazen nam. De grensrechter had tot ieders verbazing buitenspel gezien waardoor het bezoekend feestje in de kiem werd gesmoord. De Brouwer ging vlak voor de pauze nog in de fout, Thierry Flies liet het na om het geschenk in doel te trappen. Koen Carlier dwong Wolfaert dan weer tot een broodnodige redding.

Na de pauze was het de vierdeklasser die de lakens uitdeelde aan de Schoolstraat. Flies lepelde de bal op het hoofd van de ingevallen Raf Peeters, De Brouwer ging goed plat. De Brouwer moest al zijn kunnen uit de kast halen om Kubilskis van een doelpunt te houden. Een knap vluchtschot van Kubilskis werd door het sluitstuk van Temse nog net uit de bovenhoek gebokst. Berchem verdiende stilaan een doelpunt, wanneer Peeters de zestien meter indook leek de voorsprong in de maak, zijn schot spatte echter uiteen op de paal. De enige mogelijkheid voor de thuisploeg in de tweede helft kwam er via Christof Maes, die verscheen alleen voor Wolfaert maar punterde rakelings naast. Flies kopte de laatste kans voor de bezoekers nipt over.

 

 

Gerechtigheid kwam er via de strafschoppen, al werden de eerste twee strafschoppen wel gepakt. Berchem faalde van dan af niet meer terwijl bezoeker Wolfaert de elfmeter van Tim Scheers nog uit zijn doelvlak wist te houden. Feest bij de bezoekers die volgend weekend de verplaatsing maken naar Cappellen, de winnaar van die wedstrijd neemt het op tegen eersteklasser Sint-Truiden.

Beker van Belgiƫ