Germinal Beerschot
cluClub Brugge
0-1
Junior Negrao (pen) 90'
1-1
Datum: 10/11/2010 20:30
Competitie: Beker van België
Speeldag: 1/8 Finales
Stadion: Olympische Stadion (Kiel)

Herbeleef Germinal Beerschot - Club Brugge (Beker van België)

Volg de match tussen Germinal Beerschot en Club Brugge live, samen met vele andere supporters.

Discussieer live mee!

Vooraf
Glen De Boeck speelt met Germinal Beerschot wellicht voor zijn toekomst op Het Kiel. Een verlies tegen Club Brugge staat gelijk aan een ontslag. De Bruggelingen kunnen ook maar beter beginnen winnen, want hun seizoen tot nu toe was teleurstellend. Blijft de crisis bij de thuisploeg of stapt ze mee de bus op richting West-Vlaanderen?
Opstellingen
Germinal Beerschot: Kaminski Thomas, Monteyne Martijn, Monteyne Pieterjan, Clement Philippe, Haroun Faris, Cruz Daniel, Prince Nyoni Vusumuzi, Wanyama Victor, Wamfor Justice, Goor Bart, Custovic Adnan.
Club Brugge: De Vlieger Geert, Van Der Heyden Peter, Hoefkens Carl, Dalmat Wilfried, Simaeys Jeroen, Lestienne Maxime, Camozzato Marcos, Van Gijseghem Daan, Odjidja-Ofoe Vadis, Kouemaha Dorge, Perisic Ivan.
1
Club Brugge heeft de wedstrijd op gang getrapt. Trekt blauw-zwart de lijn van de topper in Anderlecht door of kan Germinal Beerschot de negatieve spiraal doorbreken?
3
De eerste dreiging is van Brugse makelij. Vadis kapt zichzelf vrij in de zestienmeter en mikt dan net iets te hoog. Kaminski mag de bal terug in het spel brengen.
5
De Beker van België is niet sexy. Dat wordt vanavond nog maar eens bevestigd. Ondanks de aantrekkelijke affiche zijn de tribunes achter beide doelen, op het bezoekersvak na, leeg.
8
De openingsfase van deze achtste finale heeft weinig te bieden. De Vlieger en Kaminski zijn voorlopig op zichzelf aangewezn om zich warm te houden.
10
Door de vele afwezigen heeft Koster noodgedwongen voor een jonge bank gekozen: Coosemans, Scepovic, Donk, Vermeulen, Dejonghe, Van Belle en Van Acker
11
Wanyama geeft wel heel gemakkelijk een hoekschop weg. De Keniaan mag blij zijn dat Club Brugge er niets mee doet.
13
De Vlieger moet een eerste keer in actie komen. Hij bokst een kopbal van Faris Haroun uit zijn doel. De thuisploeg claimde ook nog een strafschop na vermeend handspel, maar Colemonts ging niet in op de paars-witte smeekbede.
18
Het blijft wachten tot de wedstrijd echt openbreekt. Germinal Beerschot heeft zich in het eerste kwart alvast dreigender getoond dan tijdens de 90 minuten op Kortrijk.
23
De beide supportersclans zijn François Sterchele nog niet vergeten en bezingen hun voormalige aanvaller. Het is voorlopig het hoogtepunt in een bijzonder fletse partij.
26
Lullig balverlies van Marco Camozzato komt hem bijna duur te staan. De Braziliaan komt er echter mee weg. Bart Goor bevond zich in buitenspel, waardoor de aanval tot niets leidde.
28
Ondertussen valt de regen met bakken uit de hemel boven het Kiel. Het maakt de voetbalavond er alleen maar mistroostiger van.
30
Na een halfuur moet Kaminski een eerste keer in actie komen. De Belgische jeugdinternational duikt gepast in de voeten van Dorge Kouemaha.
33
Club Brugge blijft een ploeg van hoogtes een laagtes. Na een meer dan verdienstelijke prestatie op Anderlecht, slaagt blauw-zwart er tegen Germinal Beerschot niet in om zijn wil op te leggen. De afwezigheid van Ronald Vargas is daar natuurlijk niet vreemd aan.
35
Eindelijk een goede kans. Adnan Custovic knijpt van de rechterflank naar binnen en haalt dan snoeihard uit met zijn linker. De Vlieger zweeft de bal uit de kruising.
39
Komt er dan toch wat animo in deze wedstrijd? Dalmat zet zich achter een vrije trap en dwingt Kaminski tot een redding. Beide doelmannen zijn nu één keer serieus aan het werk gezet.
41
Bart Goor is woedend op de lijnrechter. De middenvelder wordt alleen richting doel gestuurd, maar wordt afgevlagd voor buitenspel.
42

Goal
Doelpunt van Dorge Kouemaha (Onbekend Onbekend)
Club Brugge krijgt de voorsprong cadeau met een hele grote strik. Wanyama legt een voorzet van Perisic klaar voor Kouemaha. De Kameroener moet maar binnentikken. Op Kortrijk mocht Wanyama ook al twee doelpunten voor zijn rekening nemen.


Scheidsrechter
Rust
Club Brugge duikt de rust in met een kleine voorsprong. Kouemaha profiteerde in de slotfase van een blunder van Wanyama om de score te openen. Scheidsrechter Colemonts haalde zich echter de woede van het thuispubliek op de hals. Net voor de treffer van Kouemaha floot hij Bart Goor (al dan niet terecht) terug voor buitenspel.

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
46
Clement gaat verhaal halen bij scheidsrechter Colemonts. De oud-speler van Club Brugge doet teken dat hij bij een hoekschop aan het truitje werd getrokken, maar er leek weinig aan de hand. De ref gaat dan ook niet in op het gemekker van Clement.
46
We zijn vertrokken voor de tweede 45 minuten. Kan Germinal Beerschot nog iets terug doen.
50
Germinal Beerschot heeft de hoop op de kwalificatie nog niet opgegeven en tracht naar voren te voetballen.
52
Club Brugge is na een vlotte aanval dicht bij de dubbele voorsprong. Dalmat schotelt het leer perfect op het hoofd van Perisic. De Kroaat mikt echter recht op Kaminski. De wedstrijd had al gespeeld kunnen zijn.
55
Wanyama krijgt het thuispubliek over zich heen. Na zijn blunder voor het doelpunt van Kouemaha, geeft hij nu veel te makkelijk een hoekschop weg. De supporters scanderen de naam van Mikulic.
58
 Gele kaart voor Adnan Custovic
Custovic gaat tussen een bos van Brugse benen tegen de grond. Een schwalbe oordeelt Colemonts en hij gooit de Serviër op de bon.
60
Kaminski wordt nog eens aan het werk gezet op een laag afstandsschot van Lestienne. Club Brugge krijgt twee opeenvolgende hoekschoppen, maar die zijn te slecht gegeven om gevaarlijk te zijn.
62
 Rode kaart voor Maxime Lestienne
Maakt Club Brugge het zichzelf nog moeilijk. Na een domme tackle op het middenveld op Bart Goor krijgt Lestienne een terechte rode kaart.
65
Met een man minder is Club Brugge toch nog gevaarlijk. Kouemaha kan na een gezondheidswandeling door de thuisdefensie op doel schieten. Kaminski gaat goed plat.
66
De hoekschop levert bijna de 0-2 op. Clement haalt aan de tweede ppaal een kopbal van Hoefkens van de lijn. Aan de overkant laat Haroun de kans op de gelijkmaker liggen. Op een hoge voorzet glijdt hij naast de bal.
67
De ene kans volgt de andere nu in ijltempo op. Perisic knalt tegen de paal. Deze keer was Kaminski geklopt.
67
De thuissupporters grijpen zich naar de haren uit ongeloof. Haroun moet de 1-1 tegen de netten trappen, maar wil het met een hakje te mooi doen. De Vlieger brengt redding.
68
Vervangen Pieterjan Monteyne
Ingevallen Junior Negrao

De Boeck trekt nu de offensieve kaart. Negrao komt Pieterjan Monteyne aflossen.
71
Het momentum is voor Germinal Beerschot, maar 'good old' Geert De Vlieger toont dat hij nog lang niet versleten is. Hij bokst een kopbal van Custovix weg voor de neus van twee paars-witte pionnen.
74
Club Brugge beleeft moelijke momenten op het Kiel. Een afvallende bal belandt voor de voeten van Wamfor. Die kapt goed zijn tegenstander uit en trapt het leer dan voorbij De Vlieger .... naast.
75
Vervangen Wilfried Dalmat
Ingevallen Jorn Vermeulen

Koster voelt dat zijn ploeg het moeilijk heeft en wil met Vermeulen iets meer defensieve zekerheid brengen.
77
Vervangen Bart Goor
Ingevallen Sherjill MacDonald

De Boeck trekt nu alle registers open. MacDonald komt Goor vervangen.
83
Club Brugge houdt voorlopig eenvoudig stand. Germinal Beerschot neemt wel initiatief, maar dwingt de laatste tien minuten geen kansen meer af. En dan is het eenvoudig, zo kan je niet scoren.
85
Germinal Beerschot dwingt een hoekschop af. Gaat het dan op deze manier gebeuren? Nee, de inzet is veel te zwak en wordt makkelijk weggewerkt.
86
Het is alle hens aan dek bij Germinal Beerschot. Ook Philippe Clement trekt mee naar voren. Kan hij scoren tegen zijn ex-club?
88
Vadis maakt zelf een fout, maar blijft dan met een pijnlijke grimas op de grond liggen. Club Brugge moet nu even verder met negen man.
88
Vervangen Vadis Odjidja
Ingevallen Ryan Donk

Koster neemt geen risico en brengt meteen Donk in voor de geblesseerde Vadis.
90
De bal gaat op de stip. Simaeys duwt Custovic tegen de vlakte. Wat een domme fout in de laatste minuut. Negrao zet zich achter de bal.
90

Goal
Doelpunt van Adnan Custovic (Onbekend Onbekend)
Het Kiel ontploft. Custovic knalt in de toegevoegde tijd de 2-1 tegen de netten. Er komen dan toch geen verleningen. Of doet Club Brugge nog iets terug?
90

Goal
Doelpunt van Junior Negrao (Onbekend Onbekend)
We krijgen verlengingen. Negrao knalt de elfmeter in het midden van het doel. De Vlieger zat al in vroeg in de hoek.


Scheidsrechter
Einde
Wat vond je van de match? Laat het weten in de Reacties.