Speeldag: 1/8 Finales
Stadion: Olympische Stadion (Kiel)
Club in slot ten onder met tien man
Jarryd Naegels

Germinal Beerschot heeft zich geplaatst voor de kwartfinales van de beker. Na een slechte eerste helft zette het in de slotfase een 0-1 achterstand helemaal recht.

Voor de wedstrijd werd Philippe Clement gehuldigd voor zijn 350ste officiële match in België. De eerste 45 minuten waren minder spectaculair dan de bloemen die de verdediger kreeg. De match begon nochtans veel belovend met een knal van Vadis na drie minuten spelen.

Daarna was het echter huilen met de pet op. Haroun zorgde op het kwartier met een kopbal nog voor wat gevaar, maar daarna was het wachten tot diep in de eerste periode op kansen. Germinal Beerschot zette de bezoekers goed vast, maar kwam er zelf nauwelijks uit.

Custovic knalde een zeldzame mogelijkheid in de korte hoek. De Vlieger bokste het leer in hoekschop. Aan de overkant tikte Kaminski een vrijschop van Dalmat nipt over de lat. Net voor de pauze opende Kouemaha de score na een counter van de Bruggelingen. Wanyama gaf het doelpunt echter in geschenkverpakking weg. De tegenaanval kwam er wel na onterecht aangegeven buitenspel van Goor.

Na de pauze gebeurde er op een kopbal van Perisic na niets. Tot Lestienne op het uur een domme rode kaart pakte na een gevaarlijke tackle op linksback Monteyne. De partij brak plots volledig open en Clement moest een kopbal van Hoefkens van de lijn keren. Perisic mikte van kortbij op de paal. Tussendoor had Haroun altijd de gelijkmaker moeten binnentikken. De Vlieger redde het hakje van de middenvelder prima.

De thuisploeg kreeg moed en trok voluit naar voren. De Vlieger sloeg een kopbal van Custovic uit zijn doel en had geluk dat Cruz net niet bij een voorzet van Nyoni kon. Wamfor schoof met nog een kwartier te gaan nipt naast.

De thuisploeg probeerde wel, maar kwam op een kopbal van Clement na niet meer in de buurt van De Vlieger. In de laatste minuut ging Perisic echter aan het truitje van Custovic hangen en legde Colemonts de bal op de stip. Negrao faalde niet en leek voor verlengingen te zorgen. Custovic trapte de thuisploeg in de extra tijd echter nog naar een delirium.