Speeldag: 1/8 Finales
Stadion: Het Kuipje
Bekeravontuur van Anderlecht is al voorbij
Fabian Morren

Anderlecht zal ook dit jaar de Beker van België niet winnen. De landskampioen verloor in de achtste finales bij Westerlo.

Anderlecht kwam met een B-elftal aan de aftrap in het Kuipke. Sterkhouders als Juhasz, Boussoufa, Biglia, Legear en Proto bleven geblesseerd aan de kant. Romelu Lukaku en Jan Polak startten op de bank. Toch namen de bezoekers in de openingsfase het initiatief. Tot echt grote kansen leidde dat evenwel niet.

Anderlecht kon het hoge tempo ook niet vasthouden, waardoor Westerlo beter in de wedstrijd kwam. In een erg matige eerste helft kon de thuisploeg echter enkel dreigen met een schot van Henrique.

Wat in de eerste helft niet lukte, gebeurde na de rust al in de eerste minuut: scoren. Westerlo klom op 1-0 dankzij Paulo Henrique, die andermaal zijn waarde bewees voor de Kempense club. Nauwelijks drie minuten later ontsnapte Anderlecht aan de 2-0, want Dieter Dekelver trapte een reuzekans in het zijnet.

Anderlecht-trainer Ariël Jacobs besefte dat er wat moest gebeuren en gooide Tom De Sutter en Romelu Lukaku in de strijd. De twee dwongen nog een prima kans af, maar Lukaku besloot nipt naast. Vijf minuten voor tijd miste Steven De Petter een strafschop. De zege van Westerlo kwam echter niet meer in gevaar.