Datum: 06/04/2011 20:30
Competitie: Beker van België
Speeldag: Halve Finales (T)
Stadion: Stade Maurice Dufrasne (Sclessin)

Herbeleef Standard - KAA Gent (Beker van België)

Volg de match tussen Standard en KAA Gent live, samen met vele andere supporters.

Discussieer live mee!

Vooraf
De twee trainers stellen hun sterkste elftal op voor deze belangrijke wedstrijd. Standard moet één goal ophouden en rekent daarbij op Tchite en Nong, die tegen Anderlecht een heel goede beurt maakte. Bij Gent staat Arzo weer in de basis ten koste van Stef Wils. Het aanvallend viertal bestaat uit Ljubijankic, Soumahoro, Coulibaly en El Ghanassy.
Opstellingen
Standard: Bolat Sinan, Opare Daniel, Kanu , Mangala Eliaquim, Pocognoli Sebastien, Witsel Axel, Defour Steven, Carcela-Gonzalez Mehdi, Van Damme Jelle, Nong Aloys, Tchite Mohammed.
AA Gent: Boeckx Frank, Suler Marko, Grondin Christophe, Arzo Amposta César, Wallace Fernando Pereira, Thijs Bernd, Jørgensen Jesper, Ljubijankic Zlatan, Soumahoro Yaya, Coulibaly Elimane, El Ghanassy Yassine.
1
We zijn er aan begonnen.
3
Het eerste schot tussen de palen is een feit. Ljubijankic laat Defour lopen en die kan op doel trappen, maar Boeckx heeft er weinig problemen mee.
4
Daar ontsnapt Standard aan een vroege achterstand. Wallace trapt een vrije trap op de paal terwijl Bolat door de hand Gods geslagen leek.
10
 Gele kaart voor Christophe Grondin
Grondin haalt Van Damme onderuit en krijgt terecht geel.
14
Van Damme met een spectaculaire omhaal, maar de bal gaat een paar meter naast.
17

Goal
Doelpunt van Jelle Van Damme (Steven Defour)
Alles is te herdoen hier op Sclessin. Suler geeft een hoekschop weg en Defour schildert die perfect op het hoofd van Van Damme. De linksmidden van Standard mag ongehinderd binnenkoppen.
18

Goal
Doelpunt van Elimane Coulibaly (Onbekend Onbekend)
Coulibaly geeft een buffelstoot op een voorzet die verloren leek. Vanaf 10 meter kopt hij de bal in het hoekje. Bolat kan er niet bij. Er worden dus geen verlengingen gespeeld.
27
De storm is wat gaan liggen. AA Gent zit op rozen en Standard doet weinig om zich terug in de match te knokken. Vooral de opbouw van achteruit is soms schreiend.
29
Arzo laat een serieuze steek vallen en daardoor kan Tchite gelanceerd worden. De spits kijkt echter niet naar de mee opgekomen Leye en Witsel en besluit zelf te overhaast voorlangs.
31

Goal
Doelpunt van Mohammed Tchite (Eliaquim Mangala)
Weeral een doelpunt op hoekschop voor Standard. Eerst kopt Leye op de paal en in de herneming krijgt Mangala de bal niet voorbij Boeckx. De onvermijdelijke Tchite prikt het leer echter tegen de netten.
33
Standard heeft nu nog bijna een uur om een derde doelpunt te maken. Dan mag Gent wel niet meer scoren.
36
Standard heeft moed geput uit de tweede goal en begint schitterende combinaties op de mat te leggen. Witsel trapt na een knappe combinatie pal tegen Smolders.
39
Holalala, wat komt Gent daar goed weg. Witsel legt panklaar voor Leye, maar die trapt de opgelegde kans op de dwarsligger. Gent ziet sterretjes van het tiktakvoetbal van de Rouches.


Scheidsrechter
Rust
Rust en dat is vooral voor Gent een goede zaak, want Standard werd beter en beter naar gelang de wedstrijd vorderde. Van Damme bracht Standard na een kwartier op voorsprong, maar even later was Coulibaly daar al om de bordjes gelijk te hangen. Tchite zorgde er echter voor dat we een spannende tweede helft gaan krijgen.

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
46
Dezelfde 22 acteurs beginnen ook aan de tweede helft.
52
Standard probeert het initiatief weer te nemen, maar heeft daar meer moeite mee dan op het einde van de eerste helft.
56
Leye schakelt Suler makkelijk uit, maar de afwerking laat meer dan te wensen over.
57
Eindelijk een tegenprik van Gent. El Ghanassy speelt Ljubijankic aan, maar die kopt naast. De bal gaat echter niet meteen buiten en Coulibaly kan hem nog oppikken. Boeckx moet zich reppen om het leer in hoekschop te duwen.
61
Witsel schiet de bal maar net naast vanop de zestienmeterlijn.
62
Ongeveer een halfuur heeft Standard nog voor één goal.
63
Standard is heel gevaarlijk op stilstaande fases. Defour dropt nog maar eens een bal in de zestien en Witsel kopt maar net naast.
64
Vervangen Elimane Coulibaly
Ingevallen Ilombé Mboyo


65
 Gele kaart voor Daniel Opare

66
Vervangen Zlatan Ljubijankic
Ingevallen Bernd Thijs


68

Goal
Doelpunt van Mehdi Carcela (Onbekend Onbekend)
Na hands van Arzo mag Standard een vrije trap nemen. Carcela zet zich achter de bal en schiet met heel veel gevoel de bal in doel. Standard is bij deze stand geplaatst.
73

Goal
Doelpunt van Mohammed Tchite (Daniel Opare)
Standard is bijna zeker van de kwalificatie. Bolat lanceerde Carcela die de mee opgekomen Opare bediende. Die legde de bal opzij voor Tchite en daar was hij weer.
80
Gent lijkt nog een slotoffensief in te zetten. El Ghanassy raakt niet voorbij Bolat.
82
Bolat ranselde een vrije trap uit zijn hoek.
82

Goal
Doelpunt van Ilombé Mboyo (Onbekend Onbekend)
Gent leeft weer, want Mboyo kan een hoekschop binnenknikken. Krijgen we nog een stormloop van Gent?
87
Vervangen Steven Defour
Ingevallen Trevizans Felipe

Defour bleef met de punt van zijn schoen in de grond steken en lijkt weer geblesseerd aan de knie.
91
Vervangen Mohammed Tchite
Ingevallen Aloys Nong




Scheidsrechter
Einde
Wat vond je van de match? Laat het weten in de Reacties.