Stadion: Jules Ottenstadion

Herbeleef KAA Gent - Club Brugge (Beker van België)

Volg de match tussen KAA Gent en Club Brugge live, samen met vele andere supporters.

Discussieer live mee!

In de achtste finales van de Beker staat de topper AA Gent - Club Brugge op de affiche. Tien dagen geleden stonden beide ploegen al eens tegenover elkaar in de competitie en toen trok blauw-zwart het laken naar zich toe (2-0). Kunnen de Buffalo's vanavond revanche nemen? Bij AA Gent zijn er geen verrassingen in het basiselftal. Sollied twijfelt wel nog over zijn bank tussen Jorgacevic of Bruzzese en Soumahoro of Conte. Bij Club Brugge krijgt Akpala de voorkeur op Vleminckx.
AA Gent: Boeckx Frank, Melli , Smolders Tim, Thijs Bernd, Jørgensen Jesper, El Ghanassy Yassine, Baric Mario, Arzo César, Coulibaly Elimane, Rafinha , Brüls Christian.
Club Brugge: Coosemans Colin, Almebäck Michael, Zimling Niki, Refaelov Lior, Dirar Nabil, Vazquez Victor, Akpala Joseph, Donk Ryan, Van Acker Thibaut, De Jonghe Jimmy, Odjidja Vadis.
00:00

Goal
Doelpunt van Victor Vazquez (Onbekend Onbekend)

1
De sfeer zit goed voor deze topper in de achtste finales van de Beker van België. Club Brugge, in het geel, moet meteen in de verdediging.
2
En daar was bijna de openingsgoal van Melli. Coosemans kreeg er net nog zijn voet tussen.
3
Opnieuw een knappe actie van de thuisploeg. Brüls stuurt de bal naar Rafinha die op zijn beurt aflegt naar El Ghanassy en die passt naar Jorgensen. De Deen had een slechte balcontrole, gevaar geweken.
5
Odjidja legt Thijs neer, maar de nummer 32 begrijpt niet waarom de ref fluit. Club Brugge kwam tot nu toe niet in de buurt van Boeckx.
6

Goal
Doelpunt van Elimane Coulibaly (Mario Baric)
Wat afgelopen weekend niet lukte tegen Lokeren, doet Coulibaly nu wel, scoren met het hoofd.
8
De druk blijft van AA Gent komen. Smolders passt naar El Ghanassy, maar zijn keihard schot richting doel levert niet op. Opnieuw de Rode Duivel die voorzet, maar aan het doel van de tegenstander stond geen ploegmaat.
9
Zimling zorgt voor de eerste dreiging. De Deen krijgt de bal van Akpala opnieuw toegespeelt en Zimling trapt niet onaardig naar het Gentse doel. Boeckx is bij de les en kan net de bal nog omarmen.
11
Vrije trap voor blauw-wit. De bal blijft in de zestien hangen, maar Coosemans kan uiteindelijk de bal uit de gevarenzone halen. Daarbij raakt de jonge doelman wel het hoofd van Smolders.
14
De bezoekers beginnen beter in de match te komen. De Gentse verdediging krijgt meer werk, maar de Bruggelingen moeten opletten van de counters.
15
 Gele kaart voor Michael Almebäck
Almebäck legt de uitgebroken Coulibaly net buiten de zestien neer.
16
De vrije trap levert niets op, maar AA Gent laat toch duidelijk zien dat het deze clash absoluut wil winnen. Maar kunnen zij dit tempo aanhouden?
18

Goal
Doelpunt van Niki Zimling (Onbekend Onbekend)
Via de lat zet Zimling de 1-1 op het scorebord. Boeckx treft geen schuld.
21
De hoofdjes van de Buffalo's zijn niet gaan hangen na de gelijkmaker, toch hebben ze het moeilijk gekregen tegen blauw-zwart dat wat meer duels wint.
22
Smolders mist de 2-1. Zijn gevaarlijk schot werd gered door de lat. De Gentse aanhang ziet het allemaal graag gebeuren.
24
Opnieuw een vrije trap voor AA Gent. De spelers bespreken altijd grondig hun tactisch plannetje voor ze met twee, drie man achter de bal gaan staan. Nu versiert de thuisploeg een hoekschop.
26
Club zit wel beter in de match, maar echt kansen creëren zit er niet in. Het is duidelijk dat de bezoekers het moeten hebben van efficiëntie. Net dat mist AA Gent opnieuw.
28
El Ghanassy breekt uit, maar hij trapt meters naast doel.
30
El Ghanassy doet vreemde dingen met de bal. Hij kan perfect voorzetten naar twee ploegmaats, maar besluit de bal buiten te trappen.
31
Nu doet Dirar ongeveer hetzelfde als El Ghanassy. Zijn trap raakte zelfs bijna het cornervlagje.
33
De Jonghe zet knap voor, maar Boeckx vliegt de lucht in om de bal op te vangen. De goalie heeft zich daar precies even gekwetst, maar trapt ondertussen alweer uit.
35
Melli maakt een foutje waardoor Refaelov de bal kon voorzetten naar Akpala. Toch blijft de score gelijk, want Akpala zijn schot gaat meters naast.
38
Vazquez even naar de kant voor verzorging. Het spel gaat ondertussen verder.
39
De druk van de thuisploeg is nu echt wat gaan liggen. Daar maakt Club Brugge gretig gebruik van en krijgt meer hoekschoppen toegewezen. Wie gaat met de voorsprong naar de kleedkamers, of blijft het gelijk?
43

Goal
Doelpunt van Nabil Dirar (Onbekend Onbekend)
Daar komt dan toch de 1-2. Baric laat Dirar passeren en die verschalkt doelman Boeckx.

Scheidsrechter
Rust
We gaan de rust in met een onverwachte 1-3-voorsprong voor Club Brugge. De score stond lang gelijk, tot Dirar en Donk net voor de rust efficiënt reageerden op schaarse kansen. Wat zal Sollied vertellen aan zijn troepen en blijft blauw-zwart geconcentreerd om de voorsprong niet meer uit handen te geven?

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
45

Goal
Doelpunt van Ryan Donk (Onbekend Onbekend)
De bal wijkt af op Coulibaly, Donk werkt koelbloedig af.
46
We maken ons klaar voor de tweede periode. Tot nu toe was het een aangename wedstrijd om te volgen, hopelijk krijgen we nu opnieuw 45 minuten leuk voetbal met mogelijkheden langs beide kanten.
47
De bezoekers gaan meteen voor de aanval, maar dat is hetgene wat AA Gent ook wil doen. Meteen pittige duels.
47
Odjidja trapt net buiten de zestien naar Boeckx, maar die plukt de bal makkelijk uit de lucht.
48
El Ghanassy wil dat ook eens proberen, maar Coosemans gaat goed plat.
48
 Gele kaart voor Jesper Jørgensen
Opstootje met Odjidja.
51

Goal
Doelpunt van Elimane Coulibaly (Yassine El Ghanassy)
AA Gent doet weer mee dankzij de kopbal van Coulibaly na een schitterende actie van El Ghanassy.
54
 Gele kaart voor Bernd Thijs
Protesteert voor een vrije trap die Club krijgt.
58
Wat een kans voor AA Gent om gelijk te maken. Smolders zet voor naar Jorgensen, maar Coosemans houdt de bal uit zijn doel. Dat scheelde geen haar.
61
Vervangen Yassine El Ghanassy
Ingevallen Ilombé Mboyo

62
Het spelgebeuren speelt zich nu vooral op het middenveld af. Nu toch eens de thuisploeg die naar voren trekt. Smolders legt de bal goed voor zijn linker, maar Coosemans laat zich niet passeren.
64
 Gele kaart voor Lior Refaelov
Schwalbe.
66
Ref Boucaut moet even een brandje gaan blussen voor het doel van Boeckx. De doelman zegt eens goed zijn gedacht tegen Akpala.
68
 Gele kaart voor Mario Baric
Trekfout op Odjidja.
71
Brüls probeert het nog eens van ver, maar Coosemans duikt goed neer. Verlengingen zitten er nog altijd in, want AA Gent zet nu echt wel druk. Het is toch opletten voor de counter.