Herbeleef KRC Genk - Lierse SK (Beker van België)

Volg de match tussen KRC Genk en Lierse SK live, samen met vele andere supporters.

Racing Genk: Köteles Laszlo, Hyland Khaleem , Tözser Daniel, Vossen Jelle, De Bruyne Kevin, Anele Ngongca, Barda Elyaniv, Buffel Thomas, Nadson , Pudil Daniel, Vanden Borre Anthony.
Lierse SK: Kawashima Eiji, Gilberto , Hussain Yasser, Claasen Daylon, Frans Frederik, Gaxa Siboniso, Wils Thomas , Saïdi Karim, Andreasson Marcus, Huysegems Stein, Maric Milos.
Genk trapt de wedstrijd op gang.
3
Er zijn bijzonder weinig supporters komen opdagen voor deze bekerpartij.
4
Been wilde Ogunjimi aan de aftrap brengen en Vossen laten rusten maar Ogunjimi liep kort voor de wedstrijd nog een rugblessure op.
5
De eerste kans is voor Lierse. Maric wordt bediend door Huysegems maar knalt de bal over en naast.
7
Tözser met een prima vrije trap, Kawashima bokst in hoekschop.
11
Barda dwingt een hoekschop af tegen Andreasson.
13
Lierse speelt goed gegroepeerd en houdt de ruimte heel klein.
18
Vossen scoort maar het feestje gaat niet door. De goal wordt afgekeurd wegens buitenspel.
20
De wedstrijd zit nog steeds op slot, Lierse speelt heel terughoudend, in verdediging met 5 man op een rij achteraan. Genk vindt de openingen nog niet.
22
Huysegems krijgt plots de beste kans van de match. Köteles werkt zijn kopbal in hoekschop.
24
Genk vindt een opening, De Bruyne zet laag voor maar Vossen komt net te kort om binnen te tikken.
26
Claasen met een lage voorzet waar Hyland naast trapt. Köteles is verrast maar kan de bal nog klemmen.
28

Goal
Doelpunt van Stein Huysegems (Onbekend Onbekend)
Een uitbraak van Lierse, Huysegems komt alleen schuin voor Köteles die een voorzet verwacht maar de spits duwt de bal in de korte hoek onder de doelman binnen.
30
 Gele kaart voor Daylon Claasen
Fout op De Bruyne.
36
Een schotje van Hussein is te zwak en gaat over.
37
Genk slaagt er maar niet in de Lierse verdediging te ontwrichten.
38
Een afstandsschot van Claasen gaat over.
40
Een schot van Vossen gaat ver over.
41
Een goede poging van Claasen belandt in de handen van Köteles.
43
De thuisploeg voert de opdracht van Been goed uit: de lange bal vermijden en veel rondtikken, maar op die manier komt er geen tempo in het spel en heeft Lierse steeds ruim tijd om in organisatie te lopen.
45
Een kopbal van Vossen belandt op het dak van het doel.
45
Frans werkt een goede voorzet van Barda in hoekschop.
45
Kawashima met een goede redding op een knal van Barda.

Scheidsrechter
Rust
Lierse staat verdiend op voorsprong bij de rust. Genk zal uit een heel ander vaatje moeten tappen tijdens de tweede helft.

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
46
Lierse heeft de bal weer aan het rollen gebracht.

48
Aan de overkant Huysegems met een mogelijkheid maar hij tikt de bal naast.
48
Vanden Borre wil Kennedy diep sturen maar trapt te hard.
50
Combinatie tussen Kennedy, Vossen en Dugary maar de actie wordt afgevlagd wegens buitenspel.
53
 Gele kaart voor Ngongca Anele

54

Goal
Doelpunt van Milos Maric (Onbekend Onbekend)
Maric met een vrije trap vanop zo'n 25-30 meter die onderweg botst en zo over Köteles wipt.
56
Vossen met een gemeten voorzet tot bij Kennedy die de bal maar hoeft binnen te tikken maar hij gaat niet naar de bal toe en Gaxa zit er nog tijdig tussen.
58
De supporters van Lierse amuseren zich: 'Chelsea, Lierse komt eraan', zingen ze.
61
Woow, hier komt Genk nog heel goed weg! Huysegems lobt Köteles maar de bal strandt op de paal.
62
Vervangen Anthony Vanden Borre
Ingevallen Anthony Limbombe

64
Tözser zet voor tot bij Kennedy maar die mist zijn controle. Kennedy is zwak ingevallen.
65
Vossen bedient De Bruyne in de loop, die trapt in één tijd op doel maar Kawashima redt.
67
Been wil nog iets forceren, Hyland is van centraal achterin opgeschoven naar voor, Limbombe brengt meer aanvallend vermogen dan Vanden Borre.
68
Kennedy mist een niet te missen kans. Hij knalt van dichtbij onbesuisd over!
71
Pudil kopt een vrije trap van Tözser over.
74
Genk drukt Lierse wel op de eigen helft maar kan geen uitgespeelde aanval op de mat leggen. De laatste 2 voorzetten van De Bruyne lijken nergens op.
77
Vervangen Hussein Yasser
Ingevallen Joeri Dequevy

83
Vervangen Stein Huysegems
Ingevallen Peter Kovacs

Huysegems speelde een goede partij, scoorde tegen zijn ex-club en krijgt nu een applauswissel.
84
Maric met een strakke voorzet maar het been van Kovacs is net te kort.
86
Limbombe bedient Kennedy die goed wegdraait maar zijn schot wordt afgeblokt.
88
Vossen nog met een goede trap maar net naast de kooi van Kawashima.
88

89
Kennedy met een goede doorsteekpass naar Hyland maar de Japanse doelman is eerder op de bal.