Speeldag: Halve Finales (H)
Stadion: Herman Vanderpoortenstadion (Het Lisp)
Lokeren heeft finaleticket op zak na makkelijke winst
Robby Morren

Lokeren speelt op 24 maart de finale van de Beker van België tegen Kortrijk. Lokeren kwam op het veld van Lierse nooit in de problemen en won vrij makkelijk met 0-3.

Robby Morren in Lier

Een halfuur lang kregen we een echte cupmatch voorgeschoteld op het Lisp met als ingrediënten spanning, bitsige duels, veel overtredingen en spel dat goed op en neer ging. In het slotkwartier van die eerste helft scoorde Lokeren twee keer en maakte zo de tweede helft overbodig.

Bij Lokeren nam Mokulu de plaats in van de geschorste Harbaoui, Overmeire raakte tijdig fit en Copa stond weer onder de lat. Bij Lierse kwam Elgabas aan de aftrap. Vanaf het begin van de wedstrijd werd al duidelijk dat Lokeren zich niet kwam ingraven op het Lisp en zich niet zou beperken tot het verdedigen van de 1-0 uit de heenmatch.

Halfuur evenwichtig
Het eerste halfuur was de wedstrijd in evenwicht en op een echt uitgespeelde kans was het wachten tot de 28e minuut. Toen schuimde De Ceulaer de rechterflank af, dolde even met zijn tegenstander en speelde dan perfect in op Persoons die hard op doelman Kawashima knalde. Lierse reageerde onmiddellijk: Sonck mikte een vrije trap naar de rechterbenedenhoek en Copa had een uitstekende redding nodig.

Twee goals in slotkwartier
In het slotkwartier van de eerste helft stak Lokeren het ticket voor de finale al definitief op zak. Eerst was er een goal van De Pauw die Gaxa aftroefde en zo een voorzet van De Bock tegen de touwen kon koppen. Kort daarna was er Persoons die de 0-2 van kortbij kon binnentikken op voorzet van een bedrijvige De Ceulaer. Tussendoor had Kawashima zijn team al behoed voor een nog grotere achterstand op een schot van De Pauw.

Overbodige tweede helft
Lierse stond bij aanvang van de tweede helft voor een uitzichtloze situatie maar kwam toch fel uit de kleedkamer en al snel kreeg Elgabas een uitgelezen kans op de aansluitingstreffer maar een sterk keepende Copa verhinderde dat. Lokeren kon verder makkelijk standhouden en gaandeweg gingen de hoofden bij Lierse naar beneden zodat we een overbodige tweede helft te zien kregen.

Nill De Pauw was in zijn sas en scoorde 5 minuten voor tijd nog de 0-3 nadat hij enkele minuten eerder ook al heel dicht bij zijn tweede goal van de avond was. Lokeren had de heenwedstrijd ook gewonnen met 1-0 en speelt dus verdiend de finale van Beker van België.