Competitie: Beker van Belgiƫ
Speeldag: Halve Finales (T)
Stadion: Stade Charles Tondreau
Messoudi doet Kortrijk jubelen

Kortrijk heeft een enorm goede zaak gedaan op het veld van Bergen. De West-Vlamingen kwamen rond het uur op voorsprong via Joseph-Monrose. Bergen schoot eindelijk wakker en dat resulteerde in de slotfase in de gelijkmaker van Nong. Toch schoot Messoudi in de laatste minuut KVK nog naar winst.

Johan Walckiers in Bergen

De beide coaches hadden voor de wedstrijd hun angst uitgesproken om goals te incasseren. Het werd ook al gauw duidelijk dat het veld een extra factor was om te verwachten dat er geen mooi voetbal ging opgedist worden. En gelijk kregen we, ondanks de goede bedoelingen van de twee clubs. Bergen en Kortrijk probeerden echt wel de passing te verzorgen, maar er waren stroken op het halfbevroren veld waar de bal bijna niet rolde.

Echte kansen kregen we dan ook met moeite te zien. De 22 acteurs op het veld bibberden, maar de doelmannen deden dat enkel van de kou, nooit van angst. Of het moet al zijn dat het afstandsschot van De Mets Werner bevreesde of dat Keet ongerust werd van het flauwe lobje van Perbet. Messoudi schoot ook nog een metertje naast. Al bij al een flauwe eerste helft met dus geen doelpunten.

De tweede helft werd na vijf minuten opgeschrikt door een schot van Monrose. Via het been van Franquart werd de slappe trap nog gevaarlijk en viel op het doel van Werner. En het begin van de tweede helft beloofde meer beterschap, want ook Perbet en Zola kregen nog een paar kansjes.

Bergen kon in de competitie nog nooit de nul houden en ook in de bekerwedstrijd tegen Kortrijk lukte het niet. Na een kwartier spelen zetten de bezoekers immers de beste aanval van de wedstrijd op. Messoudi trapte de bal in één tijd voor en Joseph-Monrose liep van dichtbij de bal in doel.

Bergen schoot aanvallend eindelijk wakker en vooral topschutter Perbet roerde zich. Een eerste goeie kans wrong hij de nek om en een tweede poging strandde op de bovenkant van de deklat. Ook Kortrijk probeerde nog om de uitgangspositie nog wat mooier te maken, maar Werner hield Messoudi met een knappe redding van de 0-2.

De tweede helft was van veel betere makelij. Eindelijk kansen! Bourabia en Jarju stuitten op Keet en Timmermans miste nog na een goeie kopbalkans. Uiteindelijk was het wachten tot Van Wijk zijn joker, Aloys Nong, inbracht. De nieuwkomer devieerde een ver schot van Lepicier in doel. Of hij het nu zelf wist of niet, weet niemand

Maar toch ging Kortrijk nog met de winst en de uitstekende uitgangspositie lopen. In de allerlaatste minuut scoorde Messoudi nog de 1-2 na een pass van Nfor. Bergen zal al serieus uit zijn pijp moeten komen volgende week.