Stadion: Stade Maurice Dufrasne (Sclessin)

Herbeleef Standard - Lierse SK (Beker van België)

Volg de match tussen Standard en Lierse SK live, samen met vele andere supporters.

Discussieer live mee!
00:00
De officiële speeltijd zit erop! Lierse scoorde de 1-2 in blessuretijd en dwong zo verlengingen af.

Standard: Bolat Sinan, Goreux Réginal, Felipe Trevizans, Pocognoli Sebastien, Buyens Yoni, Vainqueur William, Batshuayi Michy, Seijas Luis Manuel, Cyriac Gohi Bi, Mujangi Bia Geoffrey, Cyriac Gohi Bi.
Lierse SK: Kawashima Eiji, De Wree Kris, Grncarov Boban, Elgabas Mohamed , Maric Milos, Gaxa Siboniso, Sonck Wesley, Wils Thomas , Hussain Yasser, Hairemans Geoffry , Frans Frederik.
1
Lierse trapt de wedstrijd op gang.
2
Het stadion is maar mager gevuld voor deze bekerwedstrijd. Hopelijk kunnen beide teams zorgen voor spektakel.
3
Standard had het meeste balbezit maar de eerste grote kans is voor Lierse. Sonck zet laag voor vanaf links, maar het schot van Yasser wordt gekeerd door de paal.
8
Lierse is zeker niet van plan om zich te komen ingraven op Sclessin. Bij balbezit proberen ze er snel uit te komen.
11
Standard blijft afwachtend spelen. Op die manier krijgt Lierse de kans om de achterlijn te halen. Voorlopig zonder resultaat
14
Eerste schot van Mujangi Bia. Zijn schot gaat gekruld over het doel van Kawashima.
22
Standard speelt voorlopig geen al te beste wedstrijd. De 2-1 voorsprong uit de heenmatch lijkt niet bepaald uit te nodigen tot goed voetbal.
25
Lierse kan geen vervolg breien aan de goede kansen uit het eerste kwartier. Nu trapt Kawashima zomaar buiten.
28
Seijas gaat nog eens z'n kans. Zijn schot vanaf de linkerkant gaat echter naast het doel.
30
Een schot van Hairemans botst tegen Bolat aan. Uiteindelijk kan de Standard-keeper in tweede instantie redden.
30
Voorlopig weinig sfeer op Sclessin. Er zal een doelpunt nodig zijn om de vlam in de pan te doen slaan.
33
Heel wat foute passen bij de Rouches. De concentratie voor deze wedstrijd is toch geen 100% te noemen.
38
Maric probeert het met een verre vrije trap. De bal gaat maar net over het doel van Bolat.
40
Elgabas steekt de hele linkerflank over. Hij komt naar binnen en schiet de bal in het zijnet.
42
Riga kijkt een beetje bedrukt voor zich uit. Ook hij ziet dat Standard niet zijn beste spel brengt.
42
Via een hoekschop kan Standard nog eens dreigen. Kawashima heeft echter geen problemen.

Scheidsrechter
Rust
Bij de rust is het 0-0. Lierse nam het meeste initiatief maar was niet secuur genoeg in de afwerking. Standard begon afwachtend en verdedigt rustig de 2-1 uit de heenwedstrijd. Het spel van de Rouches kan echter beter.

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
46
Standard trapt de tweede helft op gang.
48
 Gele kaart voor Thomas Wils

49
Cyriac kan bijna Batshuayi bereiken in het strafschopgebied. Er zit echter een Lierse-been tussen. Standard komt met meer overtuiging uit de rust.
50
Bia met een slim pasje naar Cyriac. Deze kan echter geen doelpunt maken.
54
Lierse heeft in de tweede helft nog niet veel kunnen tonen. Het zal moeilijk worden om nog twee doelpunten te maken.
56
Goreux kan de bal voorbrengen vanop rechts. Zijn voorzet wordt in hoekschop gekopt.

Goal
Doelpunt van Milos Maric (Onbekend Onbekend)
Doelpunt Lierse! Een verre vrije trap van Maric gaat voorbij alles en iedereen. De bal belandt via Bolat in het doel. 0-1!
68
Seijas zet voor vanop links. Cyriac kopt de bal over. Het publiek probeert Standard wakker te schudden en dat lijkt te werken.
70
Lierse wil nu alles op alles zetten en blijft voor de aanval kiezen. Standard hinkt op twee gedachten: gelijk maken of de voorsprong uit de heenmatch verdedigen?
73
Bijna kan Lierse een tweede keer scoren. Een vrije trap van Maric bereikt de ongedekte Grncarov , maar die kopt op Bolat.
74
Hoekschop van Seijas op het hoofd van Gonzalez. Die laatste kan de bal echter niet tussen de palen mikken.
75
Vervangen Hussein Yasser
Ingevallen Soufiane Bidaoui

78
De laatste minuten golft het spel over en weer. Grote kansen blijven weliswaar uit.
79
Dé kans voor 0-2. Elgabas' bal wordt op de lijn gekeerd door Felipe.
79
Ook Gaxa krijgt nu een kans. Hij schiet eveneens op doelman Bolat. Lierse ruikt een stunt!
80
 Gele kaart voor Kris De Wree

81
Cyriac gaat met een mooie dribbel voorbij enkele Lierse-verdedigers. Zijn schot gaat maar net naast het doel!
82
Vervangen Geoffrey Mujangi Bia
Ingevallen Birkir Bjarnason

84

Goal
Doelpunt van William Vainqueur (Onbekend Onbekend)
Dan toch een doelpunt voor Standard! Vainqueur kan in een rommelige fase de bal aannemn en schiet beheerst in de rechterbenedenhoek. 1-1!
88
Vervangen Kris De Wree
Ingevallen Jason Adesanya

90
2 minuten extra tijd worden bijgeteld. Kan Lierse alsnog scoren?
90
Lierse heeft nog een doelpunt nodig, maar ze komen voorlopig niet meer in de buurt van doelman Bolat.
91

Goal
Doelpunt van Boban Grncarov (Soufiane Bidaoui)
Grncarov kopt een voorzet van Bidaoui mooi in de bovenhoek. Voorlopig zijn er dus verlengingen nodig!
92
De eerste kans van de verlenging is voor Lierse. Sonck kan Adesanya bereiken, maar Bolat is sneller op de bal.
97
Opnieuw komt Lierse in de buurt van Bolat. Nu is het Bidaoui die zijn schot net naast ziet gaan.
99
Maric brengt de bal mooi tot bij Sonck. Sonck probeert in één tijd, maar hij raakt de bal verkeerd.
100
Vervangen William Vainqueur
Ingevallen Paul José Mpoku

101

Goal
Doelpunt van Soufiane Bidaoui (Wesley Sonck)
De Lierse-fans kunnen opnieuw juichen! Sonck speelt mooi tussen 2 Standard-spelers door en Bidaoui maakt beheerst af. Standard moet nu 2 keer scoren om door te gaan!
103
Het wordt nu wel heel stil op Sclessin. De Lierse-fans zijn aan het feest en op basis van deze wedstrijd is dat verdiend.
104
Standard krijgt een mogelijkheid via Bjarnason, maar zijn kopbal wordt gered door Kawashima.
106
De tweede helft van de verlengingen is gestart. Kan Standard nog twee keer scoren binnen 15 minuten?
110
Standard gaat nadrukkelijk op zoek naar een tweede doelpunt. De wegtikkende tijd lijkt echter de grootste tegenstander van de Rouches te worden.
114
 Gele kaart voor Milos Maric

116
Standard heeft het meeste balbezit, maar de Lierse-spelers trekken massaal achteruit. Bjarnason kan nog eens koppen, maar Kawashima ziet de bal net over doel gaan.
119

Owngoal
Owngoal van Milos Maric: -
De 2-3 valt één minuut voor het einde van de verlengingen. Kan Standard alsnog doorgaan?

Einde
Wat vond je van de match? Laat het weten in de Reacties.
120

Goal
Doelpunt van Jason Adesanya (Soufiane Bidaoui)
Standard heeft nog maar net gescoord of ze krijgen een nieuwe koude douche. Op aangeven van Bidaoui scoort Adesanya de 2-4!