Stadion: Guldensporenstadion

Herbeleef KV Kortrijk - Antwerp (Beker van België)

Volg de match tussen KV Kortrijk en Antwerp live, samen met vele andere supporters.

Discussieer live mee!

Bij Antwerp komt de verwachte basisploeg aan de aftrap. Kortrijk roteert en gunt wat basisspelers rust. Zo'n 2000 Antwerp-fans maakten de verplaatsing mee naar Kortrijk.
Kortrijk: Keet Darren, Martin Baptiste, N'Diaye Ismaïla, Joseph-Monrose Steeven, Mulemo Landry, De Mets Gertjan, Chavarria Pablo, Dejaegere Brecht, Capon Brecht, Zukanovic Ervin , Czvitkovics Péter .
Antwerp: Defourny Théo, Ionesco Andrei, De Smet Karel, Lambot Benjamin, Oris Kevin, Chergui Zinho, Dosumnu Tosin, Viane Denis, Pollemans Wesley, Peersman Marvin , Dunkovic Antun.
2
Geweldige sfeer in Kortrijk, vooral gecreëerd door de bezoekende supporters. Beide ploegen tasten af in het begin van deze bekerwedstrijd.
5
Nog geen doelgevaar of knap samenspel. Veel zenuwachtig en slordig voetbal in de beginfase.
7
Doelman Defourny botst een hoekschop weg. Dejaeghere probeert de uitgekomen doelman te lobben, maar Viane redt op de lijn.
9
Czvitkovics zwiept zijn tweede hoekschop naar de zestien meter, waar Capon hoog overschiet.
10
Dunkovic met een eerste poging voor Antwerp. Zijn schot vanop twintig meter gaat enkele meters over.
12
Een voorzet van Peersman dwarrelt net niet in de verste bovenhoek. Kortrijk-doelman Keet kan de bal nog net in hoekschop tikken.
14
Oris probeert het van ver; zijn schot gaat enkele meters naast.
15
Ditmaal is de poging van Oris een pak doelgerichter. Met zijn rechter pegelt hij de bal van op afstand net naast de kruising.
16
Gesteund door het rode legioen brengt Antwerp enorm veel wilskracht op de mat. Kortrijk lijkt wat aangeslagen door de Antwerpse invasie.
19
Hulptrainer Vanderhaeghe krijgt een vermaning van scheidsrechter Boelen. Oorzaak van zijn ergernis is een onbestrafte overtreding van Peersman op Dejaegere.
21
 Gele kaart voor Brecht Dejaegere
Dejaegere krijgt een lachwekkende gele kaart wegens te hard ingaan op verdediger De Smet
23
Ondertussen nemen de Antwerp-fans trainer Hein Vanhaezebrouck op de korrel.
25
Eerste grote kans in de wedstrijd. Defourny pareert een goed schot van Czvitkovics, Chavarria lepelt de rebound van dichtbij over het doel.
27
Zukanovic kopt intussen de derde hoekschop voor Antwerp meters naast.
29

Goal
Doelpunt van Jean-Désiré Tibor (Onbekend Onbekend)
Dosumnu alleen voor Keet. De aanvaller omspeelt de goalie en legt netjes binnen.
32
Chavarria geeft mooi mee met N'Diaye die onbesuist over trapt.
33
Ditmaal zet Chavarria spitsbroeder Czvitkovics aan de linkerkant los voor doel. Zijn schot wordt geweerd door een goed teruggekeerde Viane.
34
Vervangen Brecht Dejaegere
Ingevallen Mustapha Oussalah

Dejaeghere ruimt vroeg plaats voor Oussalah
35
Vanhaezebrouck wisselt meteen tactisch. Oussalah gaat op links spelen in een vijfmansmiddenveld. Capon schuift een rij op en komt rechtshalf te spelen.
37
Chavarria is veruit de gevaarlijkste Kortrijkzaan. De spits knalt vanop twintig meter net naast.
39
Het eerste wapenfeit van de ingevallen Oussalah is er één om snel te vergeten. Zijn vluchtschot belandt achter de tribune vol Antwerpfans.

Scheidsrechter
Rust
Antwerp leidt onverwacht 0-1 bij de rust. Op enthousiasme pakt het Kortrijk aan, dat een belabberde eerste helft speelde waarin het zoekend was. Dosumnu rondde de enige echte open doelkans van de wedstrijd netjes af.

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
46
Beide ploegen beginnen ongewijzigd aan de tweede helft. Kortrijk moet zwaar aan de bak wil het zich nog kwalificeren ten koste van een heel gemotiveerd Antwerp.
47
Ionescu laat dé kans op de kwalificatie liggen. Alleen voor Keet besluit hij recht op de doelman. Enorme kans voor de bezoekers om de wedstrijd in een beslissende plooi te leggen.
48
Bij de volgende Antwerp-aanval is het bijna opnieuw raak. Oris trekt voor maar Chergui en Dosumnu vergeten de bal binnen te duwen.
50
De vrijschop van Chavarria wijkt af op de Antwerpse muur. Hoekschop voor de thuisploeg.
51

Goal
Doelpunt van Steeven Joseph-Monrose (Onbekend Onbekend)
Joseph-Monroe maakt gelijk. Czvitkovics kopt een overgewaaide voorzet in het pak en de middenvelder reageert alert.
53
 Gele kaart voor Steeven Joseph-Monrose
De doelpuntenmaker wordt meteen geboekt na een late tackle op Dunkovic.
55
Hilariteit wanneer Oris bij de bank van broek wisselt en daarbij zijn edele delen tentoonspreidt.
57
 Gele kaart voor Kevin Oris
De aanvaller wordt geboekt voor het stukje theater aan de zijlijn.
57
De wedstrijd breekt helemaal open. Als in een 'cupmatch' van weleer golft het spel over en weer.
62
Veel middenveldspel in deze fase van de wedstrijd. De Antwerpfans geven ondanks de gelijkmaker niet af. Negentig minuten lang staan ze achter de club met stamnummer 1.
68
Vervangen Péter Czvitkovics
Ingevallen Mohamed Messoudi

Ook Messoudi wordt in de strijd gegooid.
69
Een hoge kopbal van Oris kan doelman Keet niet bedreigen.
71
Kortrijk lijkt wat meer vat op de wedstrijd te krijgen. Veselinovic warmt zich ondertussen intensief op.
73
Antwerp ziet een goal afgekeurd worden. Dunkovic wacht goed op steun en speelt dan Ionescu vrij die binnentrapt. De lijnrechter vlagt heel laat en zeer twijfelachtig.
81
Een vluchtschot van Martin wordt in hoekschop gewerkt. De hoekschop van De Mets levert niets op.
84
Vervangen Jean-Désiré Tibor
Ingevallen Oumar Diouck

De jonge Diouck valt in voor Dosumnu.
88
We stevenen af op verlengingen. Geen van beide ploegen slaagt erin nog een deftige kans te creëren.
90
De officiële speeltijd zit erop. We gaan tweemaal vijftien minuten verlengen.
91
De eerste verlenging is op gang getrapt.
96
Weinig of geen doelgevaar in de eerste verlenging. Geen van beide doelmannen is ook gehaast om het spel te hervatten.
101
Messoudi kon bijna misbruik maken van een misverstand tussen De Smet en doelman Defourny.
103
Dé misser van het jaar komt op naam van Joseph-Monroe. Oussalah zet voor, de bal dwarrelt voorbij de Antwerp-doelman maar Monroe legt de bal onbegrijpelijk over doel. Antwerp ontsnapt.
105
Ondertussen is de tweede verlenging afgetrapt. Joseph-Monrose begrijpt het nog steeds niet.
107
Een kopbal van invaller Diouck gaat centimeters naast de linkerpaal.
113
Zukanovic ziet zijn grondscherend schot geklemd door doelman Defourny.
115
Vijf spannende minuten resten ons nog vooraleer we overgaan naar strafschoppen.
116
Doelman Keet wordt gewisseld door Van Hout, die zich opmaakt voor de strafschoppenreeks.