Stadion: Kehrweg Stadion

Herbeleef Eupen - Zulte Waregem (Beker van België)

Volg de match tussen Eupen en Zulte Waregem live, samen met vele andere supporters.

Discussieer live mee!
Over lekker gesproken: voor de wedstrijd klonk er al muziek van Helene Fischer. We zijn er klaar voor, en u?

Wie pakt het stekje in de bekerfinale Am Kehrweg? Eupen en Zulte Waregem gaan ervoor, de heenwedstrijd in het Regenboogstadion eindigde op 1-0.
19:43
De ploegen zijn al bekend. Bij Eupen start Dompé meteen in de basis, bij Essevee krijgt Madu een basisplaats. Kaya en Derijck zijn er niet bij door blessures.
20:20
Bokal-halbfinal! In het Duits klinkt het toch al iets lekkerder dan in het Frans of Nederlands moeten we zeggen, zo'n affiche tussen Eupen en Zulte Waregem. Auf gehts Am Kehrweg!
1
Eupen-Zulte Waregem: 0-0
1
We zijn er aan begonnen Am Kehrweg. Eupen trekt meteen naar voren, maar Lazare kan na de actie niet afdrukken - Meïté zat er goed tussen.
3
Essevee krijgt een eerste corner, maar die wordt weggekopt. De bezoekers proberen de match in handen te nemen.
5
Aan de overkant eerst bijna Garcia én Dompé in de buurt van de bal, daarna kopt Hackenberg de opvolgende corner in de handen van Bossut. Aalvlug zijn ze!
8
Madu kan een voorzet van Cordaro verlengen, maar Leye kan er niet bij.
11
Het academisch kwartiertje is volop bezig. Bikkelen op het middenveld en weinig echte kansen vooralsnog.
15
Severin, De fauw, ... De verdedigers van Essevee staan stevig in de duels. Enkel Mbaye Leye is overigens geschorst bij een gele kaart aan de kant van de bezoekers, want Derijck en Kaya die op scherp stonden zijn er niet bij.
17
Lazare met een vrije schietkans. Hij haalt de trekker over, maar erg zwak én bovendien een metertje of twee naast. Jammer!
19
Doorsteekpass van Garcia op Sylla, maar Bossut is eerst op de bal. Appèl voor een elfmeter in het publiek, een corner wordt het. En die levert weinig tot niets op, dus kan Bossut na veel vijven en zessen gewoon uittrappen.
22
Plots een diepe bal van Meïté op Leye, maar Niasse kan nog net teruglopen in zijn grote rechthoek om te plukken. Halfweg de eerste helft stilaan en echt leuk was het nog niet.
25
Sylla was even geveld na een duel met Severin, maar kan uiteindelijk verder.
27
De bezoekers zetten nog eens druk en dat levert wel wat op, maar de passing is te onzuiver om echt voor doel te komen.
30
Sylla bijna met de 1-0!
Lazare zet zich goed door op links, troeft Baudry af en geeft een heerlijke voorzet. Sylla zet er de voet tegen, maar glijdt de bal net naast. Hier komen de bezoekers erg goed weg!
31
En aan de overkant lepelt De fauw een bal vanop 75 centimeter voor doel over de kooi van Niasse. Eindelijk wat kansen!
34
Op die paar mogelijkheden na is het ondertussen weer helemaal windstil. We kabbelen nu al richting rust.
37
Afgelopen vrijdag had Francky Dury het nog over de Waalse duinen. Benieuwd wat hij van dit veld zal vinden, waarvan het lijkt dat hier afgelopen weekend het WK cross werd gereden ...
41
Coopman, Marrone en Gueye warmen zich al op. Krijgen we een verse kracht na de pauze? Voetballend is het niet je dat.
43
Eupen nog eens met een kopballetje, geen probleem voor Bossut.
45+1
We krijgen er nog een minuutje bij, maar ook die minuut lijkt geen doelpunt op te gaan leveren. 0-0 bij de koffie, het is niet eens onlogisch te noemen.
45+2
Rusten met 0-0, of zoals ze in de Oostkantons zeggen: nul-nul
Benieuwd of we na de koffie meer krijgen. Op een kans voor Sylla na weinig om te onthouden van deze eerste 45 minuten.

Scheidsrechter
Rust
Eupen - Zulte Waregem: 0-0

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
46
Vervangen Soualiho Meite
Ingevallen Luca Marrone

46
Marrone is Meïté komen vervangen. Echt in de wedstrijd zat hij natuurlijk ook niet.
50
De tweede helft gaat voorlopig verder op het elan van de eerste. Weinig kansen, weinig leuke acties, veel gebikkel op het middenveld.
53
 Gele kaart voor Luca Marrone
Eerste prent van de dag voor een fout net buiten de grote rechthoek!
54
Bossut bij de pinken!
Gevaarlijke vrije trap van Garcia, maar Sammy Bossut is bij de pinken en haalt hem uit zijn hoek.
57
Nog steeds geen beterschap ...
60
We zijn een uur ver. Eupen verliest de bal, maar Cordaro kan er geen goede voorzet op Lepoint uitpuren. Ook de corner levert niets op.
63
Kopballetje Leye, Niasse kan al bij al makkelijk plukken. Zulte Waregem is bij deze stand natuurlijk nog altijd geplaatst, maar het blijft spannend.
64
Madu ... op de paal!
Bijna was het over en sluiten, maar Kingsley Madu trapte snoeihard op de paal.
65
Vervangen Eric Ocansey
Ingevallen Suárez Jeffrén

65
De thuisploeg wisselt: Jeffren komt in de plaats van Ocansey.
68
Diallo is er dichtbij, maar hij kopt een voorzet nipt over! Even later een nieuw heet standje en De fauw moet in corner koppen.
71
Vervangen Alessandro Cordaro
Ingevallen Sander Coopman

71
Dury haalt Cordaro naar de kant, Coopman komt in zijn plaats. Benieuwd of hij misschien het verschil kan maken in de laatste 20 minuten.
73
De fauw trapte Jeffren aan, de vrije trap leverde gevaar op via Garcia. Bossut met de vuisten, uiteindelijk Sylla buitenspel bij het afdrukken.
74
Vervangen Jean Thierry Lazare Amani
Ingevallen Anthony Bassey

75
Coopman meteen met een dot van een kans, maar hij trapt van dichtbij over! Jammer, daar zat meer in!
77

Goal
Doelpunt van Brian Hamalainen (Onbekend Onbekend)
Bam, daar is het doelpunt dan toch: balletje opzij naar de linkerkant en daar Hamalainen met een streep, overhoeks voorbij Niasse. Eupen moet nu drie keer scoren!
78
Diagne gaat eruit, Brüls krijgt nog een kwartiertje invaltijd.
78
Vervangen Diawandou Diagné Niang
Ingevallen Christian Brüls

81
Nog tien minuten. De fans zingen al ... "Wij gaan naar Brussel toe"
84
Komt er nog iets van Eupen? Drie doelpunten in tien minuten, dit is Vitosha niet natuurlijk.
87
Sylla nog eens diep, maar ook vanuit buitenspel. Bossut was de pinken overigens.
88
Gueye komt nog enkele minuten in de plaats van Leye. Die pakt zo zeker geen geel en mag ook mee naar de Heizel.