Scherpe voorzet van Leye en bijna tegen de touwen getrapt door Coopman, maar het feest gaat niet door.
Essevee speelt de bal rustig rond en kiest ook deze keer voor de opbouw van achteruit.
8
Boli wordt aangespeeld in de diepte, maar hij raakt niet voorbij Marrone.
11
De openingsfase heeft nog niet al te veel opgeleverd. Het blijft wachten op echte kansen, ook een vrije trap van Hamalainen levert niets op.
14
Aan de ene kant een kopbal van Leye over, aan de overkant een afgeweken balletje van Ceballos in corner.
16
En nu de afstandsschoten. Aan de ene kant Ceballos meters over, aan de overkant is de thuisploeg er dichter bij.
16
Heet standje voor kooi Bossut!
En plots een heet standje voor de kooi van Bossut. De fauw laat zich voorbijgaan door Ceballos, Pulido kan uiteindelijk in twee tijden net niet voorbij Bossut werken.
20
De fans van Zulte Waregem roepen op hun goede vriend Joeri Van De Velde. Die is nu zesde man achter doel, genieten!
22

Goal
Doelpunt van Mbaye Leye (Onbekend Onbekend)
En dan toch de 1-0. Het is Mbaye Leye die zijn team op voorsprong weet te krijgen halfweg de eerste helft.
25
Meïté wordt tegen de grond gewerkt, en dus een vrije trap op een mooie plaats. Pirard kan uiteindelijk wel knap klemmen.
27
Boli mag doorgaan randje buitenspel, hij trapt uit de draai én Bossut gaat goed plat!
30
En nog een keertje Boli met een schot op doel, maar opnieuw geen problemen voor Bossut. We zijn een halfuurtje ver!
33
Nog een dikke tien minuten. Zulte Waregem heeft vooralsnog alles onder controle.
36
We kabbelen stilaan richting rust. Het tempo is - zoals dat de laatste weken al een paar keer gebeurde bij Essevee - wat uit de partij.
38
Gerkens plots met een goede mogelijkheid, maar Meïté zit er nog goed tussen. De daaropvolgende voorzet is een makkelijke plukbal voor Bossut.
41
Boli opnieuw in buitenspel, maar sowieso was zijn controle ondermaats.
42
Een scherpe voorzet wordt door Coopman bijna achter het steunbeen binnengewerkt, maar er zit onvoldoende kracht achter om Pirard te verschalken.
44
Dussaut met een afgeweken knal, maar Bossut is bij de pinken!
45
We krijgen er nog een minuutje bij, Boli is even geveld ondertussen.

Scheidsrechter
Rust
Zulte Waregem - Sint-Truiden: 1-0

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
20:48
Essevee met voorsprong de rust in!
Zulte Waregem gaat met een voorsprong de rust in! 1-0 is het bilan voorlopig.
46
We zijn er opnieuw aan begonnen hier aan de Gaverbeek. Kan STVV nog iets terugdoen? Op het eerste zicht geen wissels bij de koffie.
49
Coopman met een goede actie. Lepoint kan trappen, maar legt nog af naar De fauw. Die kan echter niet aan de bal, jammer!
53
Corners aan beide kanten leveren weinig op, maar de fans amuseren zich geweldig.
56
Het balbezit blijft ook in de tweede periode helemaal voor de thuisploeg, maar STVV probeert af en toe toch eens te prikken.
57
Lepoint kan bijna profiteren van een misverstandje bij STVV, maar Kotysch kan nog wegwerken.
60
Cordaro probeert het uit een schuine hoek, over de kooi!
62
Een tweede doelpunt zou de gerustheid bij de thuisfans wat groter maken, al lijken ze er nu ook al vrij gerust in ...
66
De rustige dominantie voor Essevee gaat verder. Het leverde de laatste minuten een viertal corners op, maar al bij al viel daar nog niet veel uit te puren.
70
Vervangen Damien Dussaut
Ingevallen Iebe Swers

Leko probeert het dan maar met een nieuwe man. Swers krijgt een dikke 20 minuten.
70
Pirard laat een bal schieten en geeft dan een duwtje aan Leye, maar de bal gaat niet op de stip.