Competitie: Limburg (2B)
Speeldag: Speeldag 11
Stadion: Stadion Helchteren VV
Beringen gooit drie punten weg in Helchteren

Vanmiddag trokken we naar de West-Limburgse derby waar we werkelijk waar kregen voor ons geld in een wedstrijd met veel goals en een onwaarschijnlijk slot.

In een boeiende eerste helft kregen we kansen bij de vleet. Na tien minuten was het al raak voor de bezoekers: Doelman Verdonck kon niet goed bij een voorzet van Huysmans en Murat Bayraktar was er als de kippen bij om de score te openen. Enkele minuten later kon Acikgoz bijna scoren maar Yildirim stond in de weg. In de 20' verloor Yildirim achterin de bal maar Janssen kon niet profiteren en schoot langs. Helson kende een goede periode in het tweede kwartier maar werd na een foutje in de defensie afgestraft door opnieuw Murat Bayraktar. In de 35' zette Bayraktar Driesen alleen op weg naar doelman Verdonck maar die was goed uitgekomen. Een minuutje later legde Theunis de bal goed af tot bij Bayraktar die er nog in slaagde om de open kans over het doel te schieten. Net voor affluiten maakte hij die misser goed toen hij op voorzet van Driesen kon binnenkoppen: 0-3! In de tweede helft kregen de bezoekers meer dan voldoende kansen om de thuisploeg naar de slachtbank te leiden maar telkens werd er gemist. Zo miste Bayraktar na een prima actie van een sterk spelende Driesen de kans op de 0-4 in de 55'. Een minuutje later hield diezelfde Bayraktar drie man aan de praat en na een sublieme actie schoot hij zijn kans voorlangs. Een halfuur voor tijd kon Acikgoz wel scoren en bezorgde hij de thuisploeg weer wat hoop. Maar het was Beringen dat daarna nog meer dan voldoende kansen kreeg om de wedstrijd te beslissen maar Theunis kon niet scoren in een leeg doel en ook Bayraktar liet daarna nog tot driemaal toe een open kans liggen. Drie minuten voor tijd scoorde Niels Verding dan plots uit het niets de 2-3 en toen doelman Kaerts in de laatste minuut een vrijeschop loste stond het zelfs plots 3-3. Beringen kreeg dus na Kattenbos opnieuw een ijskoude douche en kon opnieuw een voorsprong van drie goals niet vasthouden! Trainer Sannen had dus alle redenen om ongelukkig te zijn na de wedstrijd zeker toen Beringen in de blessuretijd nog een terechte penalty werd onthouden. Maar het zal toch vooral Beringen zijn dat zichzelf in vraag zal moeten stellen na een pijnlijke tweede helft!