Speeldag: Speeldag 12
Stadion: Mijnstadion
Bregel blijft Beverlo en de Rangers goed achtervolgen
Kevin Vaes

In een aangename eerste helft was er al meteen een kkans voor de thuisploeg. Weytjens bracht goed voor tot bij Rutten die net niet goed genoeg kon afdrukken. Bregel was na vijf minuten efficiƫnter want met een snelle tegenaanval rolde Faris Bassam de hele flankverdediging op en maakte hij het ook nog prima af: 0-1! Beringen bleef gans de eerste helft baas met enkele halve kansen via oa Rutten maar het was uitkijken voor de snelle counters van Bregel. Vijf minuten voor de rust haalde doelman Farisina een prima schot van Rutten uit de bovenhoek. Vier minuten later lukte Theunis dan toch de verdiende gelijkmaker via een afgeweken bal. Bregel startte opnieuw snel aan de tweede helft en al na vier minuten lukte Edwin Swenters zijn elfde van het seizoen. Beringen ging dan voluit op zoek naar de gelijkmaker. Drie minuten na de goal moest Farisina met een rpima zweefduik een schot van Kim Rutten uit zijn goal. Vier minuten later was opnieuw Rutten er heel dicht bij maar zijn schot spatte uiteen op de binnenkant van de paal. Een minuut later zat het de thuisploeg opnieuw niet mee toen Farisina met een prachtige reflex de bal nog van onder de lat weghaalde. Bregel beperkte zcih gedurende heel de tweede helft tot verdedigen en kwam er nog nauwelijks uit. Maar in het laatste kwartier hielden Vangeem en Swenters de Beringse spiten goed weg van hun doel en gingen ze dus naar huis met een gouden driepunter. Beringen zal het voor de winterstop nog moeilijk krijgen met drie verplaatsingen en een thuismatch tegen allemaal ploegen uit de top 5.