Speeldag: Speeldag 13
Stadion: Lindelhoeven
Lindelhoeven zakt weg na een nul op negen
Kevin Vaes

Op een zonnige zondagnamiddag in november trok de Beringse fusieclub KVK Beringen naar het Overpeltse Lindelhoeven. Beide ploegen konden de punten goed gebruiken. De thuisploeg was na een vliegende start in de competitie wat weggezakt na de recente mindere resultaten en ook Beringen kon de punten met het oog op nog drie zware confrontaties goed gebruiken.
        In de beginfase speelden beide ploegen vrij afwachtend. Het waren de bezoekers die bij het eerste gevaar meteen konden scoren: Een vrijeschop van Keith Putzeys ging door de benen van de Peltse doelman en zo stond het 0-1! Lindelhoeven probeerde daarna de bezoekers onder druk te zetten en ging vroeg storen. Beringen probeerde op de tegenaanval te spelen maar vaak was de laatste pas niet zuiver genoeg. Beringen kwam in de eerste helft tweemaal goed weg toen gelegenheidsverdediger Tuygun tweemaal in de fout ging. Op het halfuur kon doelman Kaerts met een prima save de voorsprong redden en tien minuten later ging het schot hoog over. In de tweede helft had Beringen meer veldoverwicht en kon het de thuisploeg van het eigen doel weghouden. Doelman Kaerts moest maar één keer gepast tussenkomen na een kwartier. Een kwartier voor tijd nam Putzeys met een heerlijke vrijeschop alle twijfels weg. Vijf minuten later kon Theunis de score nog opdrijven maar zijn knal ging op de lat. Beringen behaalde zo een felbevochten zege en kijkt zo de drie resterende zware matchen voor nieuwjaar met vertrouwen tegemoet. Lindelhoeven zakt door de recente nul op negen een beetje weg in het klassement.