Speeldag: Speeldag 14
Stadion: Mijnstadion
Zwakke leiders lijden in spektakelderby
Kevin Vaes

De derby tussen Beringen en Beverlo lostte haar verwachtingen in de eerste helft niet echt in. Beide ploegen speelden vrij afwachtend en de goal viel na een kwartier dan ook uit de lucht: Angelo Meus dook goed op in de rug van Jeroen Huysmans en schoot de bal prima tussen de benen van doelman Kaerts binnen! De thuisploeg was aangeslagen na dat doelpunt en het was Beverlo dat het volgende kwartier opeisde en veel feller ging spelen. De jonge scheidsrechter had de felle derby niet helemaal in de hand en trok na 25' een veel te zware rode kaart voor KVK-kapitein Freek Deferme. Na die rode kaart geraakte de gemoederen op de hoofdtribune helemaal overhit en dat leidde tot een gevecht tussen enkele supporters. Na enkele minuten konden daar de gemoederen getemperd worden maar er was in die eerste helft wel meer animo langs het veld dan op het veld. De thuisploeg nam in het laatste kwartier van de eerste helft de match wel weer meer in handen en acht minuten voor tijd had Bayraktar de gelijkmaker aan de voet maar hij geraakte niet voorbij doelman Claes.
Beringen kwam heel fel uit de kleedkamers en greep Beverlo meteen bij de keel. Toch was het uitkijken voor de tegenaanval toen Rob Vaneylen zich kon doorzetten. Maar doelman Kaerts was sneller op de bal. Een minuutje na die counter van Beverlo was er al opnieuw een kans voor de thuisploeg via Bayraktar. Beringen zette de bezoekers helemaal vast op de eigen helft en doelman Claes moest na 63' opnieuw gepast tussenkomen na een goed schot van Weijtjens. Twee minuten later was het toch raak toen de pas ingevallen Kevin Driesen met een snedige actie op de linkerflank de gelijkmaker aanreikte aan Murat Bayraktar: 1-1! De thuisploeg bleef voluit voor de overwinning gaan en een kwartier voor tijd kreeg KVK van de scheids een onterechte vrijeschop. Kevin Driesen nam het geschenk in dank aan en trapte de bal mooi in de kortste hoek! Beverlo geraakte in die tweede helft niet meer aan kansen en hanteerde veel te veel de lange bal. Beringen kon met tien man de bezoekers weghouden van het eigen doel. In het laatste kwartier was de hardwerkende Kim Rutten nog tot tweemaal toe dicht bij een goal en doelman Claes moest met een prima reflex nog een knap schot van Bayraktar saven. Beringen won zo oververdiend met tien man van een mak Beverlo in deze spektakelderby!