Speeldag: Speeldag 20
Stadion: Stadion Racing Peer
Peer verliest in laatste instantie de tweede periodetitel
Kevin Vaes

In deze topper tussen het nummer drie en het nummer vijf moest Peer winnen om de tweede periodetitel te pakken. Maar het beloofde geen makkie te worden tegen de bezoekers uit Beringen. De twee Genkse clubs Turkse Rangers en Bregel lagen immers op de loer voor dat felbegeerde eindrondeticket.

KVK begon het felst aan de partij en kwam al na acht minuten op voorsprong toen Di Giambattista de verdediging goed onder druk zette en de bal nadien achterin niet weggeraakte. Joan Theunis zette zijn voet tegen de bal en schoot zo prima binnen in de linkerbenedenhoek. Peer was aangeslagen en op het kwartier zette Theunis prima voor vanop rechts. Kim Rutten verlengde prima maar via de hand van Kelchtermans ging de bal op de paal. Een vijftal minuten later ging Rutten prima storen en kon die Driesen lanceren. Zijn voorzet werd door Theunis nipt langs geschoten. In het laatste kwartier kwam de thuisploeg wat meer opzetten maar dat leverde weinig gevaar op. In de tweede helft zette Peer alles op alles en Beringen werd in het eerste kwartier  teruggedrongen. Tien minuten na de rust kwam Peer op gelijke hoogte toen Theunis een aangeschoten bal met de hand raakte binnen de 16-meter. De scheidsrechter legde de bal op de stip en Vanendert nam het cadeau met beide handen aan. De thuisploeg zette daarna nog alles op alles maar het kreeg geen echte kansen meer. Beringen kon er nog enkele keren uitkomen op de counter en Theunis was nog heel dicht bij de 1-2. De tweede helft was alleszins niet hoogstaand en veranderde hoe langer hoe meer in een bitsige pot voetbal met veel fouten. Door deze terechte puntendeling verloor Peer (dat toch maar liefst 25 punten behaalde in tien wedstrijden!) de tweede periodetitel in laatste instantie aan de Turkse Rangers.