Speeldag: Speeldag 22
Stadion: Mijnstadion
Beringen blijft zijn opmars verder zetten na de Beringse clash
Kevin Vaes

Afgelopen zaterdag stonden er in de Beringse derby twee clubs tegenover elkaar die beiden de punten goed konden gebruiken. Stal had na de trainerswissel en de knappe 5-1 overwinning tegen Beverlo weer wat hoop gekregen in de strijd tegen de degradatie. De huisploeg daarentegen had al niet meer verloren sinds november en wilde graag haar opmars verder zetten.
In een povere eerste helft was Stal de meest aanvallende en agressieve ploeg en dat leverde al na zeven minuten gevaar op. Freek Deferme haakte te laat in op de aanvaller van Stal en de bal ging op de stip. Raïss liet de elfmeter niet liggen: 0-1! Maar nog geen twee minuten later hingen de bordjes al weer gelijk toen Di Giambattista prima afwerkte na een assist van Kevin Driesen. Stal had in die eerste helft meer balbezit maar zorgde niet voor al teveel gevaar. De thuisploeg had in die eerste helft weinig vat op de partij maar was na twintig minuten toch dicht bij een doelpunt toen Putzeys tot tweemaal toe kon aanleggen. In een betere tweede helft van deze derby was de eerste kans voor Stal toen Vints over schoot. Vier minuten na de rust was het aan de overkant wel raak toen een vrijetrap van Putzeys door niemand werd aangeraakt en achter Van Waeyenberg in doel belandde: 2-1! Beringen nam daarna de partij meer in handen en nog geen minuut na de goal ging een schot van Driesen maar nipt langs. Stal nam achterin meer risico’s om alsnog op zoek te gaan naar een doelpunt en dat leverde veel ruimte op voor de thuisploeg. Zo werd Kim Rutten na 72’ foutife neergehaald maar de scheids gaf goed balvoordeel aan Joan Theunis die zich kon doorzetten. Oog in oog met Van Waeyenberg ging zijn schot op de paal maar de rebound was wel raak: 3-1! Zes minuten later kon diezelfde Theunis opnieuw alleen doorgaan richting doel en hij gaf de ingevallen Vandergraesen de 4-1 op een schoteltje tegen zijn ex-club maar die kreeg de bal niet voorbij Van Waeyenberg. Twee minuten later was ook Driesen dicht bij een goal na een prima schot vanuit de tweede lijn na een slecht weggewerkte corner. Vandergraesen verzuimde in de laatste minuten nog te scoren en even daarvoor moest Beeken nog tweemaal ingrijpen op pogingen van Elsen. KVK Beringen won zo de derby met 3-1 en blijft zo in de running voor een eindrondeticket. Stal daarentegen kan zich stilaan gaan opmaken voor een degradatie naar derde provinciale.