Speeldag: Speeldag 27
Stadion: De Richter
Beringen verslaat Bregel in de topper voor de eindronde
Kevin Vaes

Onder een stralend lentezonnetje gaven Bregel Sport en KVK Beringen elkaar partij in de Richter. Beide ploegen moesten winnen wilden zij hun kansen gaaf houden op een eindrondeticket. In een erg gesloten eerste helft noteerden we weinig of geen kansen. Op het kwartier duwde Swenters maar net een corner naast. Zes minuten later was ook Soleyici dicht bij de openingstreffer maar zijn poging strandde in het zijnet. Beide ploegen hielden elkaar in evenwicht op het kleine Genkse terrein. In de tweede helft kregen de bezoekers de beste kansen en werd Beeken niet aan het werk gezet in het eerste halfuur. Soleyici knalde vijf minuten na de rust een open kans op de benen van doelman Frisina. Vijf minuten later werd diezelfde Soleyici de diepte ingestuurd. Hij kon alleen op doel afgaan maar hij besloot af te leggen op de gevolgde Theunis. Die laatste kon er net niet genoeg bij om de bal binnen te schuiven. In de 59’ bereikte een prima vrijeschop van Putzeys de volledig vrijstaande Theunis maar die laatste miste onbegrijpelijk. Achttien minuten voor tijd was ook Tuygun dicht bij de openingstreffer maar de bal werd van de lijn geveegd. De daaropvolgende corner werd toch binnengewerkt door de jonge Turkse aanvaller Ömer Tuygun: 0-1! Bregel zette daarna alles op alles op zoek naar de gelijkmaker en dat leverde heel wat ruimte op voor de Beringse spitsen. Toch was het nog doelman Beeken die zich tweemaal moest onderscheiden met een prima reflex na een prima schot van Swenters en een vrijeschop van Ubax. Beringen wint zo verdiend in Genk en speelt volgende week voor alles of niks thuis tegen Lindelhoeven! Voor Bregel wordt het na de overwinning van Turkse nog erg moeilijk om de eindronde te halen. Turkse FC won immers verassend op het veld van de leider Turkse Rangers. Turkse Rangers blijven wel nog vier punten voorsprong behouden op eerste achtervolger Peer. Turkse FC verstevigt hiermee wel zijn leidersplaats in de derdeperiodestand en maakt een grote kans op een ticket voor de eindronde (met op papier nog drie makkelijke matchen te gaan).