KVK Beringen
KVV Lummen
Datum: 22/04/2007 15:00
Competitie: Limburg (2B)
Speeldag: Speeldag 30
Stadion: Mijnstadion
Beringen behaalt alsnog de eindronde
Kevin Vaes
| 0 reacties
Beringen behaalt alsnog de eindronde
Foto: © SC

In deze West-Limburgse derby stond er op de slotdag van de competitie toch nog heel wat op het spel: Lummen moest winnen in de strijd om het behoud en de thuisploeg had nog uitzicht op een plaatsje in de nacompetitie. Toch had de wedstrijd weinig om het lijf. 

In de eerste helft kreeg de thuisploeg een viertal goede mogelijkheden maar scoren lukte aanvankelijk niet. Di Giambattista en driemaal Soleyici lieten mooie kansen onbenut. Zeven minuten voor de rust ging een vrijeschop van Keith Putzeys nog op de lat maar drie minuten later mocht hij zijn poging nog eens hernemen en dit maal was het wel raak. De bal ging via de paal (en via Soleyici?) tegen de netten. Op slag van de rust miste Di Giambattista op aangeven van Driesen nog een open kans. 

Meteen erna aan de overkant schoot Kenis een goede mogelijkheid over. In een flauwe tweede helft leek de thuisploeg de wedstrijd rustig te controleren en leken de bezoekers niet bij machte om iets terug te doen. Toch was Peeters twintig minuten voor tijd dicht bij de gelijkmaker toen hij van dichtbij over besloot. Twee minuten later kon Soleyici alleen op doelman Leyssens afgaan maar hij besloot te zelfzuchtig op de doelman, terwijl een vrijstaande Driesen de bal maar voor het inleggen had. 

In het slotkwartier kreeg de thuisploeg nog tal van mogelijkheden door de geboden ruimte maar Rutten noch Soleyici slaagden erin om de score op te drijven. Door het verrassende gelijkspel van Turkse FC bij het reeds veroordeelde Kattenbos kan de Beringse fusieclub Lindelhoeven, Beverlo en Peer vervoegen in de eindronde. Trainer Sannen haalt zo voor het vierde seizoen op een rij een prijs met zijn club (twee titels en eindronde met Verbroedering Lommel en nu de eindronde met Beringen).