Stadion: 't Heke
Beringen helpt Beverlo
Kevin Vaes

EENDRACHT TERMIEN - KVK BERINGEN 0-0

In deze wedstrijd trok KVK Beringen naar de Genkse leiders en de eerste kans was meteen voor de bezoekers: Theunis probeerde na vier minuten Rutten te lanceren. Die kon er niet bij maar Tuygun ging ermee aan de haal. Maar die laatste knalde de kans voorlangs. Even later was ook de thuisploeg dicht bij de openingstreffer. In een matige eerste eerste helft ging de partij goed op en af en kregen we aan beide zijden nog enkele halve kansen te zien maar we gingen rusten bij een logische brilscore.

Na de rust trokken de bezoekers het spel veel meer naar zich toe en maakten ze er toch nog een boeiend kijkstuk van. KVK was doorlopend baas in de tweede helft en voetbalde niet onaardig. Het voetbalde ook enkele mogelijkheden bijeen. De beste kans was na zestig minuten voor Termien toen Recep in de fout ging. Cochiara kon met de bal aan de haal maar omdat die nog lichtjes kon gehinderd worden door Recep kon doelman Kaerts nog redden. Een kwartier voor tijd krijgt ook KVK een uitstekende mogelijkheid: Bayraktar lanceert goed de ingevallen Kevin Driesen maar die knalde de open kans op doelman Verbovsek.

Ook in de slotfase bleven de bezoekers ervoor gaan maar gescoord werd er niet meer. Een prima resultaat voor de bezoekers hoewel er misschien meer in had gezeten. Door deze puntendeling doet ook Beverlo een prima zaak want door hun winst (3-1 tegen V. Lommel) komen zij alleen aan de leiding en kunnen zij volgende week de eerste periodetitel pakken!