Competitie: Limburg (4A)
Speeldag: Speeldag 10
Park pakt periodetitel tegen Gerhees
Niels Hendriks

Eendracht Gerhees verloor zaterdagavond met 4-0 bij leider Park Houthalen. Park was hierdoor zeker van de eerste periodetitel.

Ten opzichte van vorige week moest Gerhees het stellen zonder de geblesseerden Ivo Lievers en Christophe. Beide spitsen waren vorige week samen goed voor zes van de negen doelpunten tegen Eendracht Houthalen. Steven en Erwin kwamen hierdoor terug in de ploeg. Ook bij Park waren enkele spelers afwezig. De wedstrijd was nog maar even bezig en de thuisploeg klom al op voorsprong via een te vermijden doelpunt. Park Houthalen bleef hierna de betere ploeg en Gerhees mocht blij zijn dat het bij de rust nog maar 1-0 stond.

Gerhees begon beter aan de tweede helft maar kon slechts één keer dreigen. Even later werd de partij dan beslist vanop de penaltystip, 2-0 en de boeken toe. De thuisploeg was nu zo goed als zeker van de eerste periodetitel en scoorde nog twee keer. De 3-0 werd weliswaar gescoord vanuit buitenspel maar de 4-0 was een prachtig genomen vrije trap. Park Houthalen was de beste ploeg die we dit seizoen aan het werk zagen en mag zich de terechte periodekampioen noemen in vierde A.

Hier kan je de 2-0 en de 4-0 nog eens bekijken in QuickTime Player. Met dank aan www.parkfc.be

Opstelling E. Gerhees: Berckmans, Tips, Lodewijks, Heylen (46' Schellens), Verwimp, Ooms, Claes, Lippens, Grasso (46' Akkus), Wouters, Cuypers (25' Libaers).