Speeldag: Speeldag 5
Stadion: Daems stadion
Gerhees - Kerkhoven
Niels Hendriks

Eendracht Gerhees - Kerkhoven, of hoe onrechtvaardig voetbal wel kan zijn. Zowel de reserven als de eerste ploeg kregen in de laatste minuut het deksel op de neus.

De eerste ploeg begon goed aan de partij met een schot van Danny Wouters op de lat. Amper een minuut later werd de doorgebroken Ivo Lievers onderuit gehaald in het strafschopgebied. De penalty werd feilloos omgezet door Andy Berckmans. Gerhees bleef de betere kansen hebben en zo konden ondermeer Ivo Lievers en Heylen alleen op doel afgaan maar ze misten. Vlak voor rust kon Kerkhoven profiteren van een twijfeling in de verdediging zodat Vos er 1-1 van kon maken.

Na de rust ontsnapten de bezoekers aan een nieuwe vroege achterstand nadat de kopbal van Ivo Lievers van onder de lat werd weggeslagen. Op het uur kwam Kerkhoven zelfs op voorsprong via Aydemir. Maar Jorrit Sterckx kon na een schot van Gerd Verwimp en met de hulp van de blunderende doelman vrij snel terug gelijkmaken. Gerhees ging op zoek naar de eerste overwinning van het seizoen en in de laatste tien minuten werden zowel de doorgebroken Ivo Lievers als Bjorn Tips foutief afgestopt met twee rode kaarten als logisch gevolg. De drie punten bleven alsnog bijna in Gerhees maar de vrije trap van Danny Wouters belandde op de lat. Aan de overkant was het wel raak in de 92ste minuut, Vos kon door de verdediging wandelen en er via de paal 2-3 van maken.

Opstelling E. Gerhees: Berckmans, Ooms, Claes, Lippens, Verwimp, Lodewijks, Hendriks (66' Sterckx), Wouters, Heylen, I. Lievers, Van Overloop (81' Tips).