Speeldag: Speeldag 1
Stadion: Noordberm
SK Heusden 06 mist start
Niels Hendriks

Zondag heeft de nieuwe club SK Heusden 06 zijn eerste competitiewedstrijd afgewerkt in vierde provinciale. Heusden speelde 1-1 gelijk tegen Eendracht Gerhees Oostham.

Vorig seizoen ging tweedeklasser K Beringen Heusden-Zolder in vereffening. Nu bijna zes maanden later is een nieuwe club verrezen in Heusden. Het nieuwe SK Heusden 06 speelt zijn wedstrijden aan de Noordberm in Heusden en komt uit in vierde provinciale A (Limburg). Voorafgaande aan de eerste competitiewedstrijd werden alle ploegen van de club voorgesteld en was er een gratis drink. Even later werd de wedstrijd tegen Eendracht Gerhees afgetrapt voor bijna 500 toeschouwers. Dit Gerhees speelde elf seizoenen geleden nog in vierde en 17 jaar geleden nog in derde klasse.

In de partij zelf had Heusden het meeste balbezit, maar de eerste kans kwam er pas na 26 minuten spelen door een misverstand achteraan bij Gerhees. De thuisploeg claimde een strafschop, maar Malinowski kreeg geel omdat hij te gemakkelijk ging liggen. Na een halfuur spelen was ook Gerhees gevaarlijk, een voorzet van Silvestrini werd door Masset tegen de paal gekopt. In de tweede helft kregen de bezoekers meer grip op het middenveld en dit resulteerde in een doelpunt. Een vrije trap vanop links werd door de 49-jarige Ivo Lievers tegen de netten gekopt. Een kwartier voor tijd kwam Heusden op gelijke hoogte dankzij een owndoelpunt van Geypen. Dit resulteerde in een terechte 1-1 uitslag.

SK Heusden 06: Wysmans, Bervoets, Schepers, Leten, Claes, Groffils, Jouck (81’ Schreurs), Gijbels (61’ Theunissen), Bervoets, Malinowski, Neelen (53’ Claes).
E. Gerhees: Berckmans, Claes, Coppens (77’ Smolders), Geypen, Gielen (’77 Fernandez), Hendriks, Lievers, Lippens, Masset, Silvestrini, Wynnyk.