Word fan! 9

Wedstrijden Lommel United

Volledige kalender

Laatste voetbalnieuws

Meer nieuws

Geschiedenis

Lommel werd opgericht in 1932 en droeg het stamnummer 1986. Het huidige Lommel United draagt het stamnummer 2554, afkomstig van KVV Overpelt. In ‘86 veranderde de naam naar KFC Lommel SK.

De eerste decennia vertoefde de club in de lagere nationale reeksen (derde of vierde klasse) of zelfs in provinciale. Het duurde tot 1992 voor de club aan de bak mocht op het hoogste niveau. Het avontuur zou acht jaar duren en er werd twee keer Intertoto-voetbal gespeeld (1997 en 1998). In 2000 zakte de ploeg opnieuw een trapje lager, maar stond het na één seizoen al weer terug tussen de grote jongens. Het speelde dat jaar ook de finale van de beker van België tegen Westerlo. Helaas voor de Limburgers verloren ze met 1-0.

De donkerste periode uit de geschiedenis valt in 2002/2003. Samen met KV Mechelen zal de ploeg dat jaar failliet gaan na geldproblemen. In 2003 fusioneert Lommel met KVV Overpelt Fabriek en kreeg de ploeg een herkansing in derde klasse.

In 2004/2005 promoveerde de nieuwe fusieclub als ongeslagen kampioen naar het tweede niveau. Daarna werd het een echte topclub in tweede klasse die jaar na jaar meestreed voor promotie, maar die nooit kon bewerkstelligen. Na een volgende fusie in 2010, waarbij Mol-Wezel werd opgeslorpt, veranderde de naam eerst naar KSVK United en later naar Lommel United. Ook onder deze naam en met trainers als Franky Van der Elst en Stijn Vreven, deden de Limburgers mee om te titel. Ook spelers als Hans Vanaken en Alessandro Cerigioni konden de club niet naar eerste loodsen. Vandaag de dag zit de club echter nog steeds op het tweede niveau (1B).

Het palmares van Lommel is nog niet echt indrukwekkend. Met één bekerfinale kwamen ze wel dichtbij een prijs maar de teller staat nog steeds op nul.

Info Lommel United

Volledige naam: Lommel United WS
Website: http://www.luws.be
E-mail: lommelunitedws@gmail.com
Telefoon: +32 (11) 543 178

Spelers

Keepers Verdedigers Middenvelders Aanvallers