Competitie: Nationaal
Speeldag: Speeldag 1
België speelt gelijk in Noorwegen
Anthony Van der Planken

De Rode Duivels hebben vandaag verdiend gelijk gespeeld in Noorwegen. Na 90 minuten stond er een 2-2 op het bord.

De Noren namen de eerste tien minuten de wedstrijd voor zich, maar lang duurde dat niet. De Belgen kwamen immers al gauw in de wedstrijd en creëerden mooie kansjes. Thomas Buffel ronde zo'n kans na twintig minuten perfect af.

De Rode Duivels lieten het tempo wat zakken en lieten de Noren opnieuw komen. Dat resulteerde tien minuten later al in de gelijkmaker van Frode Johnsen, die een vrije trap onhoudbaar voorbij Tristan Peersman kopte. Het was trouwens niet de eerste keer, en zeker ook niet de laatste, dat de Noren zich aartsgevaarlijk toonden op stilstaande fases.

De Noren waren echter nog niet uitgefeest, of België stond al weer op voorsprong. De gelukkige was opnieuw Thomas Buffel, fel bekritiseerd in Nederland. De Feyenoorder trapte een bal probleemloos voorbij Thomas Myhre nadat hij alleen op doel af mocht. De Belgen gingen verder door op hun elan, claimden nog een penalty, maar kregen die niet. Zo stond de 1-2 bij de rust nog op het bord.

Na de rust was het niveau van de Belgen een stuk minder. Noorwegen creëerde mooie kansen en scoorde in de 58e minuut de gelijkmaker. Niet toevallig viel de kopbalgoal van Rushfeldt opnieuw van uit een stilstaande fase. De 2-2 bleef tot het einde op het bord, zodat de Rode Duivels straks de Litouwers met een positief gevoel mogen ontvangen.

90' EINDE WEDSTRIJD: Wedstrijd afgelopen. Verdiend gelijkspel voor de Belgen.
65' Een hoop wissels langs beide kanten. Onder meer Walter Baseggio, Wesley Sonck, Daniel Van Buyten, Olivier Deschacht en Luigi Pieroni mogen opdraven. Ondertussen neemt Noorwegen het initiatief over.
58' GOAL! Rushfeldt scoort. En rara, weer op een stilstaande fase! Hij mag zo maar de 2-2 binnen koppen.
56' De Noren stekken hun neus weer aan het deurgat. Eerst is Johnsen dicht bij een goal, maar Tristan Peersman pakt de kopbal. Wat later zet Riise een knappe actie op: de Noor passeert vier Rode Duivels, maar kent geen geluk in de afwerking.
55' GELE KAART: Thomas Buffel begaat een vuile fout op Claus Lundekvam, die eerder deze wedstrijd al aan het hoofd verzorgd moest worden. De speler van Feyenoord krijgt een terechte gele kaart.
46' BEGIN TWEEDE HELFT: De tweede helft is afgetrapt. Geen wissels voorlopig, maar die komen er zeker nog. Winnen de Belgen? Of incasseren ze toch nog doelpunten?

45' EINDE EERSTE HELFT:
 Bij de rust staat het 1-2. Een verdiende voorsprong voor de Belgen, die zich erg gretig tonen. Thomas Buffel schudde de kritiek van zich af door twee goals te maken.
44' Na een mooie actie knalt Bart Goor richting doel, maar zijn gekraakt schot gaat naast. Aan de reactie van de Duivels te zien, had een Noorse speler de bal met de hand beroerd.
43' Sigurd Rushfeldt is erg dicht bij een goal, maar zijn schot gaat nipt naast.
42' Opnieuw een corner voor de Noren, en opnieuw is men aartsgevaarlijk. De Belgen demonstreren dat stilstaande fases nog steeds hun grote zwakte is. Gelukkig maakt het echte veldspel van de Duivels vandaag veel goed.
35' Bijna opnieuw een snelle goal. Timmy Simons kan een Noorse poging net op tijd blokken. Ook de daar op volgende hoekschoppen zijn gevaarlijk, maar gescoord wordt er gelukkig niet.
33' GOAL! En meteen de 1-2! Thomas Buffel glipt door de buitenspelval en scoort oog in oog met de Noorse keeper Thomas Myhre de 1-2.
32' De Belgen komen meteen dicht bij de 1-2. Mbo Mpenza kan net niet bij een knappe voorzet van Bart Goor.
31' GOAL! België zakt op zijn beurt wat terug. De Noren profiteren van op een stilstaande fase. Frode Johnsen kopt een vrije trap onhoudbaar binnen. 1-1.
24' GOAL!  De Noren zakken steeds verder weg. De Belgen drukken en creëeren enkele kleine kansjes. Thomas Buffel schiet uiteindelijk knap de 0-1 binnen. De Rode Duivels leiden!
20'  Na twintig minuten staat het nog steeds 0-0. De Noren startten het sterkst, maar ondertussen zijn het al weer de Belgen die domineren. Beide ploegen creëerden al een mooie kans.
1' We zijn begonnen! Noorwegen trekt meteen naar voor.
0' Om 18 uur starten onze Rode Duivels aan hun laatste oefenpartij voor de belangrijke WK-kwalificatiewedstrijd tegen Litouwen. Daarvoor bezoeken het ze het Noorwegen van Ole Martin Aarst. De ex-spits van Anderlecht en Standard Luik start in ieder geval niet in de basis bij de Scandinaviërs, maar een wissel is wel aangekondigd. Wat bakken onze Duivels er van in het koude noorden? Volg het hier live!