SK Deinze - Lierse Kempenzonen

Deinze en Lierse Kempenzonen zorgen voor spektakel in overbodige play-offwedstrijd ... al weet je maar nooit?
Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt vanuit Deinze
| 0 reacties

Lierse Kempenzonen trekt met een positief gevoel de vakantie in na een zege op het veld van Deinze

Deinze en Lierse Kempenzonen zorgen voor spektakel in overbodige play-offwedstrijd ... al weet je maar nooit?
Foto: © photonews

KMSK Deinze en Lierse Kempenzonen moesten de promotie naar 1B aan Virton laten, maar wilden aan hun supporters wel nog eens laten zien tot wat ze allemaal in staat waren. Dat leverde een leuke partij op met veel doelpunten.

Op de treinreis naar Deinze hoorden we een wild verhaal over een meisje dat ziek was geworden nadat ze een beetje weed had gegeten - jawel! - omdat er te weinig groentjes zaten in haar spaghetti. Overbodige informatie? 

Propere Handen

Even overbodig als de wedstrijd in Deinze tussen de thuisploeg en Lierse-Kempenzonen, want beide ploegen grepen naast de promotie voor 1B. Alhoewel: in het Belgisch voetbal weet je natuurlijk maar nooit. Je weet nooit dat er nog meerdere ploegen naar 1 Amateur moeten zakken omwille van Propere Handen of andere gerechtelijke zaken.

Dus toch maar beter tweede worden - of derde, gezien Thes Sport toch geen licentie aanvroeg voor profvoetbal. Lierse moest dan komen winnen in Deinze, voor de thuisploeg was een puntendeling voldoende. Het was kermis in Deinze en dus zat de sfeer er bij de supporters meteen goed in, ook de bezoekers waren met aardig wat volk afgekomen naar het al bij al verre Oost-Vlaanderen.

Alle ingrediënten voor een leuke partij waren aanwezig, maar voor de pauze bleven we wel lange tijd op onze honger zitten. Mertens kreeg wel een een paar goede kansen en op een afgemeten voorzet van Tarfi wist hij ook de 1-0 op het scorebord te zetten, meteen de ruststand. 

Dan toch goals!

Na de pauze ging het echter plots snel en kregen we in een dol kwartier het ene doelpunt na het andere. Rocky Peeters had bij de rust drie nieuwkomers in de ploeg gebracht en dat zou ook renderen. Vermeiren had er snel 1-1 van gemaakt, na de nieuwe voorsprong voor Deinze via Schils was het Da Silva Neto Augusto die met een kopbaldoelpunt en een uitgelokte strafschop de matchwinnaar werd voor Lierse Kempenzonen. Die springen ondanks een slotoffensief van Deinze zo over de Oost-Vlamingen in de stand. Virton en Thes Sport hielden het op een 2-2 gelijkspel.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws