Lierse Kempenzonen straft "arrogantie" van Deinze af: "Zij zeiden dat ze sowieso gingen promoveren"
Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt vanuit Deinze
| 11 reacties

Simon Vermeiren vond "arrogantie" van Deinze een extra motivatie

Lierse Kempenzonen straft "arrogantie" van Deinze af: "Zij zeiden dat ze sowieso gingen promoveren"

Lierse Kempenzonen won tegen Deinze (2-3) en wipt zo naar plek 2 in de play-offs in Eerste Amateur. Aanvaller Simon Vermeiren kon de match kort samenvatten: "Een typische Lierse-wedstrijd."

"Eigenlijk is dat de samenvatting. We begonnen opnieuw te slap aan de match, er was te weinig voetbal en te weinig durf. We proberen te veel met de lange bal en die kwamen ook niet aan. En zij vonden altijd het vrije mannetje", aldus de man die twee doelpunten voor zijn rekening nam.

"De vermoeidheid na een lang seizoen met een loodzware eindronde waarin het altijd van moeten is heeft wel wat meegespeeld, maar daar gaan we niet over uitweiden. Het typeert de kracht van deze groep hoe we – ook al zijn we helemaal leeg gespeeld – zo’n tweede helft kunnen neerzetten om het seizoen af te sluiten."

"Je moet niet de best voetballende ploeg of het meeste talent hebben, als je voor elkaar wil werken zie je hoeveel punten dat kan opleveren. We eindigen nu tweede, ik denk dat niemand dat vooraf had verwacht. Dit is een hele dikke pluim aan de hele groep."

Statement

Bij Lierse Kempenzonen houden ze zich vast aan een strohalm. Er zou nog wel eens iets uit de kast moeten vallen... "Vijf weken geleden zei Deinze – een ploeg waar met alle respect 100 man komt naar kijken – dat ze sowieso gingen promoveren. Die eindigen nu derde en verliezen elke kans op promotie, zelfs bij een eventuele juridische strijd. Dit is een heel mooi statement van ons tegen de arrogantie die van Deinze uit wat kwam."

"Voor ons was het een extra motivatie om in die tweede helft nog eens helemaal vol te gaan. Het prikkelde de club in alle geledingen, niet enkel de spelers. Het ging het hele seizoen over Virton en Deinze en nooit over ons. We wilden tonen dat er meer was en wij pakken nu ook die tweede plek. Ik denk dat we een ongelooflijk statement hebben gemaakt naar heel veel mensen dat wij de tweede beste ploeg zijn in deze competitie."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties