Datum: 02/05/2010 20:30
Competitie: Play-off 2
Speeldag: Finale (H)
Stadion: Luminus Arena

Herbeleef KRC Genk - Westerlo (Play-off 2)

Volg de match tussen KRC Genk en Westerlo live, samen met vele andere supporters.

Discussieer live mee!

Vooraf
Racing Genk ontvangt Westerlo voor de heenwedstrijd in de finale van Play-Off 2. Bij de Limburgers willen ze er alles aan doen om na een slecht seizoen toch nog Europa in te gaan. Jan Ceulemans noemt het een leuke extra na de verrassende kwalificatie. Hij geeft opnieuw de voorkeur aan Bart Deelkens in doel.
Opstellingen
Racing Genk: Köteles Laszlo, Hubert David, Matoukou Eric, Tözser Daniel, De Bruyne Kevin, Anele Ngongca, Barda Elyaniv Felix, Carlos Pinto Chaves Joao, Ogunjimi Marvin, Buffel Thomas, Pudil Daniel.
Westerlo: Deelkens Bart, Corstjens Wouter, Lilliu Ellenton , Iakovenko Oleksandr, Ruiz Jaime Alfonso, Farssi Rachid, Mravac Adnan, Molenberghs Jarno, Annab Lens, Delen Jef, Vanaudenaerde Günther.
1
Westerlo heeft de wedstrijd op gang getrapt.
3
De eerste dreiging is van de thuisploeg. Elyaniv Barda springt net te laag om een voorzet van Pudil richting doel te deviëren.
8
Westerlo is niet naar Genk gekomen om zich in te graven. Köteles aan het werk zetten zat er voorlopig nog niet in.
9
De eerste hoekschop van de wedstrijd is voor de bezoekers. De inzet van Iakovenko is echter veel te zwak. Anele ontzet eenvoudig.
10
De eerste poging richting doel komt op naam van Tözser. De schuiver van de middenvelder gaat een paar meter naast de kooi van Bart Deelkens.
12
En de eerste bal tussen de palen is er eentje van Gunther Vanaudenaerde. Het schot van de rechtsachter kan Köteles echter niet in verlegenheid brengen.
14
Westerlo is complexloos aan de wedstrijd begonnen en speelt met open vizier. Iakovenko probeert het leer nog scherp voor doel te brengen, maar de inzet is te hard. Ruiz mikt een poging in het zijnet.
17
Elyaniv Barda wordt afgevlagd voor buitenspel. De Israëli is het duidelijk niet eens met de beslissing van de lijnrechter en maakt dit ook kenbaar. De weg naar doel lag volledig open.
19
Iakovenko zorgt voor de beste kans in de eerste helft. De Oekraïner mikt een vrij trap aan de zijkant verrassend rechtstreeks richting doel. Köteles is geklopt, maar krijgt hulp van de dwarsligger.
23

Goal
Doelpunt van Oleksandr Iakovenko (Jarno Molenberghs)
Westerlo komt op voorsprong en die is iet onverdiend te noemen. Molenberghs snijdt goed naar binnen en legt af voor Iakovenko. Het schot van de Oekraïner wijkt af op Anele en laat Köteles kansloos.
25
Het voetbal van de thuisploeg is te slordig om Westerlo pijn te doen. De passing van Barda op de Bruyne is veel te hard. De door Anderlecht gegeerde middenvelder kan nog bij het leer, maar levert dan een belabberde voorzet af. Zo zal het niet lukken voor de Limburgers.
27
Deelkens wordt een eerste keer aan het werk gezet door De Bruyne. Zijn schot is echter veel te zwak.
27
 Gele kaart voor Marvin Ogunjimi
Ogunjimi wordt onterecht afgevlagd en doet zijn beklag. Allaerts geeft hem de eerste kaart van de wedstrijd.
29
Het frisse voetbal blijft van Westerlo komen. Jaime Ruiz zet knap Joao Carlos in de wind en levert dan goed in. Molenberghs trapt richting doel, maar had het leer beter gelaten voor de inlopende Farssi. De hoekschop levert niets meer op.
31
De Bruyne gaat neer in de zestien na een duwtje van Mravac. Allaerts vindt het onvoldoende om de bal op de stip te leggen. De Genkse fans tonen hun ongenoegen.
35
 Gele kaart voor Jef Delen
Delen trapt het leer nog even weg nadat Allaerts gefloten heeft voor een fout. Mister Westerlo verdwijnt in het boekje van de scheids.
36
Joao Carlos is hee dicht bij de gelijkmaker. De Braziliaan verlengt een vrije trap van Tözser met het hoofd. Deelkens zit het leer net naast gaan.
37
Ook Genk ontsnapt aan een doelpunt. Oleksandr Iakovenko krijgt een unieke schietkans in het strafschopgebied, maar mist volledig zijn schot.
39
Het gaat nu allemaal heel snel in de Cristal Arena. Ogunjimi glipt door de buitenspelval. Een goede voetreflex van Deelkens is nodig om de de bezoekende netten proper te houden.
40
 Gele kaart voor Lens Annab
Annab krijgt geel en is geschorst voor de terugwedstrijd.
43
Racing Genk voert de druk op en wil nog voor de rust terug orde op zaken stellen. Westerlo raakt moeilijk uit de Limburgse omknelling.


Scheidsrechter
Rust
Westerlo duikt met een voorsprong de kleedkamers in. De troepen van Jan Ceulemans waren goed gestart en Iakovenko zorgde met een afgeweken schot voor de verdiende 0-1. Racing Genk herstelde daarna het evenwicht en was een paar keer dicht bij de gelijkmaker. Iakovenko liet aan de overkant nog de kans op de 0-2 liggen.

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
46
De tweede helft is afgetrapt. Kan Racing Genk nog iets terugdoen?
50
Racing Genk is het beste uit de kleedkamers gekomen. Ogunjimi probeert een strafschop te versieren, maar Allaerts gaat er niet op in.
52
 Gele kaart voor Jaime Alfonso Ruiz
Ook Ruiz gaat vlotjes neer in het strafschopgebied. Een schwalbe oordeelt Allaerts en hij zet de Colombiaan in zijn boekje.
55
Racing Genk speelt met zijn geluk. Nu trapt Pudil een goede mogelijkheid naast.
56
Een nieuwe kans voor Pudil. Deze keer mikt hij zijn schot over.
62

Goal
Doelpunt van Ellenton Lilliu (Wouter Corstjens)
Tegen de gang van het spel in verdubbelt Westerlo de voorsprong. Corstjens kopt een vrije trap van Iakovenko tot bij Liliu, die met veel geluk Köteles weet te verschalken.
63
Vervangen Ellenton Lilliu
Ingevallen Momodou Ceesay

Ceulemans haalt zijn doelpuntenmaker meteen naar de kant.
66
Vervangen David Hubert
Ingevallen Fabien Camus

Vercauteren moet iets doen en brengt de iets aanvallender ingestelde Camus voor Hubert.
75
Het zit Racing Genk ook niet mee. Matoukou verlengt een schot van De Bruyne, maar ziet het leer op de paal stranden. Deelkens was kansloos.
77
Ruiz trapt de 0-3 tegen de netten. Het feestje gaat niet door, de Colombiaan wstond buitenspel.
78
Ook Iakovenko is nog dicht bij de 0-3. Zijn schot wijkt af. De hoekschop levert niets op.
79
Vervangen Thomas Buffel
Ingevallen Stein Huysegems


79
Vervangen Oleksandr Iakovenko
Ingevallen Michael Modubi


82
Vervangen Jaime Alfonso Ruiz
Ingevallen Glenn Van Asten


84

Goal
Doelpunt van Kevin De Bruyne (Onbekend Onbekend)
De Bruyne redt de terugwedstrijd voor Racing Genk. Hij trapt de rebound op een schot van Ogunjimi voorbij Deelkens: 1-2.
85
Vervangen Daniel Tözser
Ingevallen Samuel Yeboah


90

Goal
Doelpunt van Samuel Yeboah (Kevin De Bruyne)
Yeboah brengt de bordjes toch nog gelijk. Hij kopt van dichtbij een voorzet van De Bruyne tegen de touwen. Deelkens gaat niet vooruit.


Scheidsrechter
Einde
Wat vond je van de match? Laat het weten in de Reacties.