Datum: 24/04/2010 20:00
Competitie: Play-off 2
Speeldag: Speeldag 6
Stadion: Achter de Kazerne

Herbeleef KV Mechelen - Westerlo (Play-off 2)

Volg de match tussen KV Mechelen en Westerlo live, samen met vele andere supporters.

Discussieer live mee!

Vooraf
KV Mechelen en Westerlo strijden vanavond om het tweede ticket in de finale van de play-offs. De jongens van peter Maes beschikken over de beste papieren. Alleen als Westerlo met twee doelpunten verschil wint, mag het zich opmaken voor een duel met Racing Genk.
Opstellingen
KV Mechelen: Biebauw Wouter, Ivens Jonas, Persoons Koen, Chen Xavier, Mununga Joachim, Nong Aloys, Gorius Julien, Buyens Yoni, Destorme David, Biset Maxime, Ghomsi Antonio.
Westerlo: Deelkens Bart, De Petter Steven, Corstjens Wouter, Lilliu Ellenton, Iakovenko Oleksandr, Delen Jef, Ruiz Jaime Alfonso, Vanaudenaerde Günther, Molenberghs Jarno, Annab Lens, Mravac Adnan.
1
De wedstrijd wordt op gang getrapt door KV Mechelen.
2
Alles is aanwezig om er een mooie voetbalavond van te maken. De strijd om een finaleticket in play-off 2, een goed gevuld stadion en een stralend lentezonnetje. Hopelijk kunnen beide ploegen de verwachtingen inlossen.
5
Het is voorlopig nog wachten op doelgevaar. Julien Gorius mag een vrije trap nemen op en aangename plaats, maar de Fransman mikt het leer over.
8
Het is bijna 1-0 voor KV Mechelen. Een mislukt schot belandt voor de voeten van Destorme. Een Westels voetje voorkomt dat de aanvaller de score kan openen.
12

Goal
Doelpunt van Oleksandr Iakovenko (Jaime Alfonso Ruiz)
Westerlo scoort meteen bij zijn eerste kans. Ruiz legt een verre bal klaar voor Iakovenko. De Oekraïener twijfelt niet en knalt het leer laag voorbij Biebauw. De helft van de klus is al geklaard voor Westerlo.
14
En de 0-2 hangt bijna tegen de netten. Iakovenko levert een uitstekende pass af voor Molenberghs. De jonge middenvelder besluit onbesuisd over.
18
Westerlo trekt de wedstrijd naar zich toe. KV Mechelen toont voorlopig geen scherpe indruk en mag zich gelukkig prijzen dat Ruiz zich in zijn eigen dribbels verslikt.
23

Goal
Doelpunt van Jaime Alfonso Ruiz (Onbekend Onbekend)
En het is 0-2 voor Westerlo. Biebauw kan een schot van Molenberghs niet klemmen. Ruiz schiet de rebound hoog in de touwen. De eerste goal voor de topschutter van vorig seizoen is een feit.
25
Wat kan KV Mechelen nog doen? Bij deze stand speelt Westerlo de finale van play-offs 2 en blijft Malinwa met lege handen achter.
26
Mununga gaat makkelijk liggen na een contact met Mravac. Efong Nzolo legt de bal op de stip. Tot groot ongenoegen van de bezoekers.
27

Goal
Doelpunt van Julien Gorius (Onbekend Onbekend)
Na wat tumult mag Julien Gorius zich toch achter de bal zetten. Deelkens kiest de goede hoek, maar de strafschop van de Fransman zit goed in het hoekje: 1-2.
30
Iakovenko blijft liggen na een tackle van Buyens. Nzolo ziet geen fout en laat verder spelen. Bij Westerlo staan ze met drie voor de bank en tonen ze hun ongenoegen over de beslissingen van Nzolo.
32
Vervangen Yoni Buyens
Ingevallen Romeo Van Dessel

Buyens was voor de wedstrijd al onzeker met een rugblessure. Na een half uur moet de middenvelder plaats ruimen voor Van Dessel.
34
De wedstrijd verloopt zeer geladen. Nzolo slaagt er voorlopig in om de kaarten op zak te houden. Hoe lang kan de Congolese Belg dit nog volhouden?
36
Molenberghs haalt Ghomsi onderuit. Dit had zeker een kaart verdiend, maar ook nu is Nzolo mild.
40
Na de aansluitingstreffer van Gorius is het wachten op kansen. KV Mechelen probeert nog eens via Mununga, maar zijn voorzet kan Nong niet bereiken.
45
Efong Nzolo laat de muur wel heel dicht staan op een vrije trap van Iakovenko. De Anderlecht-huurling kan toch nog gevaarlijk zijn, Biebauw bokst het leer uit de kruising.


Scheidsrechter
Rust
Spanning troef in Mechelen. Westerlo moet met twee doelpunten verschil winnen en stond na 23 minuten virtueel ook in de finale van play-off 2 na treffers van Iakovenko en Ruiz. Gorius maakte de aansluitingstreffer na een licht gefloten strafschop.

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
46
We zijn aan de tweede helft begonnen. Westerlo is meteen gevaarlijk. Ceesay zet Biebauw aan het werk, Ruiz raakt in de herneming ook niet voorbij de Mechelse keeper.
50
Ook de tweede kans na rust is voor de bezoekers. Molenberghs neemt een afvallende bal meteen op de voet. Zijn schot zoeft een half metertje over.
57
 Gele kaart voor Oleksandr Iakovenko

58
Vervangen David Destorme
Ingevallen Kenneth Van Goethem


60
KV Mechelen komt goed weg in de tweede helft. Iakovenko bedient Ceesay. De Gambiaan wil het echter te mooi doen en besluit met een hakje naast.
62

Goal
Doelpunt van Lens Annab (Momodou Ceesay)
Het kon niet uitblijven. Westerlo komt op 1-3 via Lens Annab. De jonge middenvelder zet de actie zelf op en maakt het ook zelf af na een aflegger van Ceesay.
63
 Gele kaart voor Lens Annab
Annab viert iets te uitbundig en krijgt geel om zijn truitje uit te trekken.
68
Vervangen Antonio Ghomsi
Ingevallen Abdul-Ganiyyu Iddi


72
Ceesay schudt een mooie actie uit zijn voeten en zet twee Mechelen-spelers in de wind. De pass van de Gambiaan richting Ruiz is echter niet goed.
75
Westerlo is dichter bij de 1-4 dan KVM bij de 2-3. Ruiz kan na een snelle tegenstoot het leer onvoldoede richten en besluit in het zijnet.
78
KV Mechelen krijgt plots veel ruimte op de tegenaanval, maar speelt het slecht uit. Nong staat moederziel alleen in het centrum op het leer te wachten. Iddi levert het leer gewoon in bij Corstjens.
81
Nong lijkt buitenspel te staan, maar mag toch doorgaan. Deelkens is echter goed uitgekomen en werkt het leer in de tribune.
90
Vervangen Momodou Ceesay
Ingevallen Joris Van Hout