Speeldag: Speeldag 1
Stadion: Het Kuipje
Westerlo en STVV openen PO 3 met waar spektakelstuk
Robby Morren

Westerlo heeft PO 3 uitstekend ingezet. De Kempenaars toonden zich sterker dan STVV en 3-2 was de logische uitslag na een boeiend degradatieduel op het scherp van de snee gekruid met liefst vijf doelpunten en twee rode kaarten.

Robby Morren in Westerlo

De supporters kregen een aangenaam wedstrijdbegin voorgeschoteld met twee ploegen die de bal goed lieten rondgaan en het spel dat goed op en neer ging. Het was Westerlo dat na de openingsminuten de wet dicteerde en aanspraak kon maken op een voorsprong maar Sidibe wrong een uitgelezen kans twee keer de nek om. Een eerste keer kwam hij een schoentip te kort om de bal op aangeven van Reynaldo in doel te glijden, enkele minuten later speelde De Smet Sidibe vrij voor doelman Verhulst maar de spits raakte het leer onvoldoende.

Morsen met kansen
Westerlo bleef de mogelijkheden opstapelen want er was een goed gemikte kopbal van De Smet waarop Verhulst redding bracht en De Petter trapte het leer vanop zo'n 10 meter onbesuisd over zodat een voorsprong uitbleef.

Dolle minuten
Kort na het halfuur barste de wedstrijd helemaal open met twee goals in drie minuten. Zoals dat wel vaker gaat in het voetbal, krijg je het deksel op de neus als je met de kansen morst en dat gebeurde ook in het Kuipje. De ingevallen Koen Daerden snoepte de bal af, behield het overzicht en speelde opzij tot bij Christ die beheerst binnentrapte. Westerlo reageerde niet aangeslagen en kon zeer snel de gelijkmaker scoren. Sidibe stuurde Ngolok op Verhulst af en de middenvelder trapte beheerst tegen de netten.

Ngolok
Ondertussen bleven de Limburgers niet van pech gespaard want Van der Elst moest in de eerst helft Mennes en Buyssens vervangen wegens blessures. De tweede helft kon niet beter beginnen voor Westerlo want al na vier minuten trapte Ngolok zijn tweede van de avond voorbij doelman Verhulst.

Sidibe rood
Niets leek Westerlo van een overwinning te kunnen houden tot Sidibe na 60 minuten zijn voet op het been van de liggende Delorge zette onder de neus van ref Boucaut. Die twijfelde niet en stuurde de aanvaller naar de kleedkamer. De bezoekers gooiden iedereen naar voor en verzamelde enkele mogelijkheden. De gelijkmaker hing in de lucht tot Reynaldo aan de overkant neerging in de zestien. De ref legde de bal op de stip en de ervaren Goor miste niet.

Boucaut zag wat later ook aan de overkant reden genoeg om de bal op de stip te leggen toen Chatelle neerging na een contact met Farssi. Rossini trapte de penalty perfect in de kruising en zo kregen we nog spannende slotminuten boordevol doelrijpe kansen. Vooral Westerlo had nog een vierde kunnen scoren want Vanthournout en Reynaldo kwamen alleen voor Verhulst maar misten allebei. In de slotfase kreeg Christ nog een rode kaart.

Westerlo doet met deze overwinning een uitstekende zaak want het telt nu al 6 punten meer dan STVV in PO 3.