Stadion: Stayen
Sint-Truiden maakt PO3 opnieuw spannend
Sam Soetaers

Sint-Truiden maakt de PO3 terug spannend. De Kanaries wonnen op eigen veld makkelijk van Westerlo.

Sint-Truiden had geen andere keus dan winnen als het nog een rol van belang wilde spelen in PO3. De mannen van Van der Elst trokken logischerwijs dan ook de kaart van de aanval.

Dat leverde in de eerste tien minuten al een schot van Chatelle op. De Kanaries kwamen op het kwartier op voorsprong. Kotysch kopte een vrije trap van Schouterden via de paal binnen.

Westerlo zag dan nog Wils uitvallen met een blessure. Dekelver had voor de bezoekers de beste kans van de eerste helft. De spits schoot op doelman Verhulst.

Twee goals Dufer

De bezoekers moesten op zoek naar een goal, maar het was Sint-Truiden dat de betere ploeg bleef. De 2-0 van Dufer kwam dan ook niet onverwacht. De middenvelder trapte laag binnen.

Westerlo reageerde via een flauw schotje van de ingevallen Vanthournout dat recht in de handen van Verhulst belandde. Meteen daarna was de match helemaal gespeeld als Dufer de 3-0 scoorde.

In de slotfase kon Westerlo nog de eerredder scoren. Reynaldo werd neergehaald door Euvrard met een penalty tot gevolg. Goor zette de strafschop feilloos om. Bij STVV liepen in de slotfase nog Daerden en Euvrard tegen hun tweede gele kaart aan.