cerCercle Brugge
beeBeerschot AC
Datum: 20/04/2013 20:00
Competitie: Play-off 3
Speeldag: Speeldag 4
Stadion: Jan Breydel
Cercle stuurt Beerschot alvast naar tweede klasse
Cercle stuurt Beerschot alvast naar tweede klasse
Foto: © SC

In een duel dat voetballend weinig om het lijf had, maar qua spanning en nervositeit hoge toppen scheerde, heeft Cercle Brugge de beslissende slag toegediend aan Beerschot. De Vereniging mag dankzij doelpunten van Carvalho en Bakenga naar de eindronde, Beerschot degradeert alvast sport

Jacky Mathijssen wierp voor de cruciale wedstrijd zijn hele ploeg om. Van Acker ging in de defensie plaatsnemen, Marzo stond op rechtsback, Bodor en Ogunjimi kwamen in de ploeg en Raman moest vanop rechts acteren. Dan hield Lorenzo Staelens wel vast aan zijn typeploeg die al twee wedstrijden won. 

Voor beide opstellingen viel iets te zeggen, maar op het veld leverde het bitter weinig op. Veel nervositeit door het grote belang van de wedstrijd en daardoor ook veel gevechtsvoetbal en middenveldspel. Beerschot eiste de bal op terwijl Cercle de betere kansen bij elkaar voetbalde. Een kopbal van Wils, een goede ren van D'Haene waarbij Deloose goed tussenbeide kwam en zelfs een goal van Carvalho, maar afgekeurd voor buitenspel.

Carvalho met de opdoffer

De Ratten probeerden tot aan het doel te combineren, maar groen-zwart speelde met een over-mijn-lijk-mentaliteit. Tot Carvalho besliste om het zijn eigen doelman even moeilijk te maken. Een volledig verkeerde terugspeelbal kwam bij Ogunjimi terecht die Verbist probeerde te lobben. Gelukkig voor de blunderende Portugees zette Verbist de fout recht.

Geen goed voetbal dus en die lijn werd doorgetrokken in de tweede helft. De ambiance werd gemaakt door de kop van Beerschot en de aan de overkant zittende Antwerpsupporters die toch naar het duel waren afgezakt om Cercle 'te steunen'. En die laatsten kregen op minuut 67 hun zin: Carvalho kreeg de bal voor zijn voeten en krulde het leer voorbij Deloose. 

Doodsteek

Beerschot probeerde een vuist te maken, maar geraakte maar niet aan een kans. Cercle rook zijn kans en speelde het slim. En maakte even voor tijd de geruststellende tweede: Uchebo was sterk aan de bal en Bakenga makte het mooi af. De treffer van Raman in de 89ste minuut kwam te laat.

Beerschot moet de volgende weken zijn licentiedossier voor tweede klasse in orde krijgen. Cercle Brugge gaat nu naar de volgende herkansing met de tweedeklassers. Een grootse prestatie van Lorenzo Staelens die in geen enkele wedstrijd als hoofdtrainer punten liet liggen.

Opstellingen

Cercle Brugge Cercle Brugge

  Speler G Beoordeel
Verbist Bram 90' -
Cornelis Hans 90' -
Wils Stef 90' -
Mertens Gregory 90' -
Evens Bernt 90' -
Vidarsson Arnar 90' -
Smolders Tim 90' -
Carvalho William 90' -
Boi Frederik 76' -
D'Haene Kristof 90' -
Uchebo Michael A 90' -
  Bank G Beoordeel
Coppens Jo -  
Dickoh Francis -  
Van Roose Karel -  
Staelens Alessio -  
Buyl Stephen -  
Bakenga Mushagalusa 14' -
Cachicote da Rocha Carlos Wilson -  

Beerschot AC Beerschot AC

  Speler G Beoordeel
Wuytens Stijn 90' -
Deloose Stefan 90' -
Marzo Stefano 90' -
Chanot Maxime 90' -
Van Acker Thibaut 90' -
Deferm Giel 90' -
De Decker Wim 90' -
Losada Hernan 90' -
Mununga Joachim   73' -
Bodor Boldiszar   90' -
Ogunjimi Marvin   90' -
Raman Benito 90' -
  Bank G Beoordeel
Vanlangendonck Koen -  
Brillant Frédéric -  
Lepicier Maël -  
Bravo Sanfélix Raúl -  
Wuytens Dries -  
Suk Joey -  
Dayan Roy 17' -
Herbeleef Cercle Brugge - Beerschot AC

Vooraf