Speeldag: Speeldag 24
Stadion: Aalborg Stadion
Duncan scoort twee keer en krijgt rood
viki meeuwis

AaB kreeg vanavond Brøndby op bezoek. AaB won die wedstrijd met 3-2. Weer een uitwedstrijd dat door de ploeg uit Kopenhagen verloren werd. Het is nu 366 dagen geleden dat Brøndby de laatste keer uit wist te winnen.

Het zag er nochtans goed uit in het begin. In de 19e minuut wist Morten ”Duncan” Rasmussen de score te openen en zo de bezoekers al vroeg op voorsprong te brengen. Dat gebeurde na een perfecte pass van Per Nielsen op Chris Katongo. Die stuurde de bal verder het veld in waar een aanstormende Duncan gebruik van maakte om zijn zevende doelpunt van het seizoen tegen de netten te werken.
Rade Prica wist tien minuten later de bal onder controle te krijgen en die achter keeper Stephen Andersen in het doel van Brøndby te schieten. De stand was weer gelijk.
Niet veel later sloeg ”Duncan” Rasmussen weer toe. Een misverstand in de verdediging van AaB leverde Brøndby een corner op. Martin Ericsson stuurde de bal het veld in waar Per Nielsen het beste uit het luchtduel kwam en de bal richting doel kopte. Daar wachtte Duncan die de bal voorbij Jimmy Nielsen kopte.

Na de pauze werd het moeilijker voor de bezoekers. Hendrik Kildentoft was in de eerste helft al vervangen door Kim Daugaard wegens een blessure. Na de pauze moest ook Anders Randrup het veld geblesseerd verlaten. Nicolaj Agger verving hem terwijl Daugaard als back ging spelen.
Het feit dat Brøndby een wijziging in hun opstelling moest doorvoern gaf AaB de kans om meer druk te zetten. Al na acht minuten in de tweede helft gaf dat resultaat; een goede inworp van Martin Pedersen kwam bij Rade Prica terecht die de bal makkelijk in doel kopte. De stand was nu 2-2.
Op het uur moest trainer Tom Køhltert zijn team weer aanpassen nadat Duncan zijn tweede gele kaart en dus rood opliep. Niet alleen moest Brøndby nu met tien man verder ze kregen ook nog een strafschop tegen. Rasmus Würtz zette die mooi om in een doelpunt. Brøndby bleef doorvechten maar het mocht niet baten, ook nu moest het team huiswaarts keren zonder een punt op zak.