Speeldag: Speeldag 10
Stadion: Fionia Park Odense
OB stuurt Viborg wandelen
viki meeuwis

De wedstrijd van gisterenavond tussen OB en Viborg was er eentje om vlug te vergeten. Dat geldt althans voor Viborg, dat met zware 0-4 cijfers huiswaarts gestuurd werd. OB speelde in een 4-5-1 opstelling en zette meteen druk. Dat leverde na tien minuten al resultaat op. Jonas Borring won een duel op de flank en kon de bal netjes achter keeper John Alvbåge in doel werken. Negen minuten later kon Peter Nymann de kans om zich op de kant volledig vrij te dribbelen en de bal richting doel te sturen. Zijn doelpoging was nogal zwak waardoor Zoltan Balog van Viborg probeerde om de bal voor doel weg te krijgen. Balog deed dat nogal onhandig waardoor Jonas Borring, die volledig vrij stond de 2-0 kon scoren. OB kreeg nog maar kansen, vooral Borring en Nymann maar het duurde tot een minuut in de toegevoegde tijd vooraleer Henrik Andreasen een vrije trap van Chris Sørensen kon binnenwerken. De beste en enige kans voor Viborg voor de rust was een afstandsschot vanop 25 meter van Radonjic.

Na de rust duurde het acht minuten voor Mads Timm vanop het middenveld de bal richting Peter Nymann kon sturen. Die zette de bal met een lob in doel over keeper Alvbåge. Viborg staat negende met

OB – Viborg FF: 4-0
Doelpunten: 1-0 Borring (’11), 2-0 Borring (’19), 3-0 Andreasen (’46), 4-0 Nymann (’54)
Gele kaarten:VFF: Tengstedt
Scheidsrechter: Henning Jensen
Toeschouwers: 7 348

Met deze 4-0 eindstand staat OB nu op de vierde plaats met zeventien punten terwijl Viborg nog net niet in de degradatiezone staat met tien punten.