Speeldag: Speeldag 12
Stadion: NRGi Park
Aalborg BK blikt AGF in
viki meeuwis

Gisteren werd de laatste wedstrijd van de twaalfde speeldag in de Deense SAS-Ligaen afgewerkt. AGF uit Ãrhus kreeg Aalborg Boldspilklub op bezoek. Het werd een wedstrijd waarin veel doelpunten vielen en waarin AaB uiteindelijk aan het langste eind trok. Het was AGF dat het eerst wist te scoren. Met nog geen vijf minuten gespeeld wist Jeremiah White de bal met een goede pass af te leveren bij Peter Graulund, die hem vlot in doel werkte. Op het kwartier kon Jeppe Curth de gelijkmaker scoren. Dany Califf kreeg de bal te pakken na een corner en legde die goed af voor Curth. Vijf minuten later kon Curth de bal weer in doel werken, ditmaal via een kopbal. De thuisploeg was niet van plan zich bij die stand neer te leggen en amper drie minuten later kon Dioh Williams er 2-2 van maken via een kopbal.

Na de rust bleven de doelpunten komen, zij het dan wat eenzijdig, langs de kant van Aalborg. AGF kreeg de eerste kans via Kim Madsen maar de bal ging net over de dwarslat. Luttele momenten later kon Peter Graulund zijn tweede goal van de avond scoren via een goed gecontroleerd afstandsschot.
Op het uur wist Nomvethe de bal afhandig te maken van Michael Lumb. Nomvethe wist met een steekballetje Curth te bereiken die de bal met de hiel trapte. De bal ging via Lindkvist in doel. Zo stond de stand terug in evenwicht. Slechts een minuut later kon ook Andreas Johansson scoren en zo de stand in een 3-4 voordeel voor AaB ombuigen. Dat was echter niet het einde van dit doelpuntenfestijn. In de 65e minuut, amper vijf minuten na het vorige doelpunt, kon de Zweed Rade Prica er via een chipballetje 3-5 van maken en zette zo meteen de eindstand vast.

Deze nieuwe nederlaag betekent dat AGF dit seizoen op eigen veld nog steeds niet wist te winnen en nog steeds in de degradatiezone verkeert. AaB daarentegen komt met deze zege op de derde plaats in de SAS-Ligaen.

AGF: (4-4-2) S. Rasmussen, Kim Madssen, Michael Lumb (’72 Frederik Krabbe), Ole Budtz, Ulrik Lindkvist, jesn Gjesing (’72 Alex Valencia), Jeremiah White, Jerry Lucena, Lars Pleidrup, Dioh Williams (’78 Garra Dembélé), Peter Graulund

AaB:(4-4-2)  Karim Zaza, Allan Olesen, Danny Califf, M. Jakobsen, Steve Olfers, A. Johansson, Kasper Risgård (’54 Augustinussen), M. Lindström, S. Nomvethe (’83 Pedersen), Jeppe Curth (’67 Enevoldsen), Rade Prica

Doelpunten: 1-0 Graulund (‘4), 1-1 Curth (’15), 1-2 Curth (’20), 2-2 Williams (’23), 3-2 Graulund (’48), 3-3 Curth (’59), 3-4 Johansson (’60), 3-5 Prica (’65)

Gele kaarten: AGF: Graulund, Lumb, AaB: Enevoldsen

Scheidsrechter: Michael Svendsen

Toeschouwers: 8 853

Wie geïnteresseerd is om AGF en AaB aan het werk te zien kan hier klikken. U krijgt dan een samenvatting te zien van de match via de website van de Deense TV. Commentaar is vanzelfsprekend in het Deens.