Speeldag: Speeldag 24
Stadion: Brondby Stadion
Brøndby houdt de drie punten thuis
viki meeuwis

Gisteren werd ook de eerste wedstrijd van de 24e speeldag in de SAS-Ligaen gespeeld. Daarin nam Brøndby het in eigen stadion op tegen Esbjer. De match eindigde in een overwinning voor Brøndby, dat meteen de 300e zege in de SAS-Ligaen mocht vieren.

De thuisploeg was duidelijk de betere ploeg in de eerste helft. Brøndy zette meteen goed druk en kon al vlug een paar kansen bij elkaar spelen. Esbjerg moest in de loop van de eerste helft twee spelers wisselen wegens blessures en dat liet zich voelen want de structuur in het team viel zo goed als weg. Brøndby bleef ook niet gevrijwaard van blessures want ook Thomas Rasmussen moest het veld verlaten met een blessure. Zijn plaats werd door Per Nielsen ingenomen. Bij de rust stond het 1-0 voor de thuisploeg. Aanvoerder Stefan Gislason kon de bal meenemen en dan knalhard op doel schieten, de bal was onhoudbaar voor keeper Lars Winde.

De tweede helft was nog maar net vier minuten bezig toen Michaël Murcy van Esbjerg de score terug in balans bracht. De Fransman schoot de bal zonder moeite binnen vanop rechts. Met een uur gespeeld moest Winde opnieuw in actie komen. Hij wist een fenomenale redding te bewerkstelligen na een doelpoging van de geheel vrijstaande Samuel Holmén. Brøndby had ook in de tweede helft het meeste balbezit en werd zelfs nog een strafschop ontzegd na hands van een speler van Esbjerg. Scheidsrechter Rasmussen stond er met zijn rug naar en had de overtreding dus niet gezien. Iets later was het Chris Katongo die werd vrijgespeeld maar hij kon de kans niet benutten omdat hij de bal niet goed onder controle kreeg. Drie minuten voor tijd kon hij dan toch scoren. Gislason met een goede pass naar Katongo die vrij stond op links en de bal moeiteloos kon binnenwerken.

Brøndby IF – Esbjerg fB : 2-1

Doelpunten: Gislason (’44 ; 1-0), Murcy (’49 ; 1-1), Katongo (’87 ; 2-1)

Gele kaarten: Esbjerg : Frank Hansen

Scheidsrechter: Peter Rasmussen

Toeschouwers: 12.621

Vanmiddag worden er nog vier partijen gespeeld. Twee wedstrijden springen daarbij in het oog de clash tussen FC Midtjylland en Aalborg voorop. Beide ploegen draaien nog volop mee voor de titel. Aalborg staat momenteel aan de leiding met 49 punten uit 23 wedstrijden. Midtjylland staat op de derde plaats met 41 punten uit evenveel wedstrijden. OB- FC Kopenhagen is de tweede belangrijke wedstrijden. Odense staat op de vierde plaats met 38 punten uit 23 wedstrijden. FC Kopenhagen zit de laatste tijd in een vormcrisis en staat op de tweede plaats met 43 punten, zes minder dan leider Aalborg. Als Kopenhagen de aansluiting wil behouden kan het maar beter winnen.

FC Midtjylland - AaB (14.00u)
Lyngby - Randers FC (16.00u)
FC Nordsjælland - AGF (16.00u)
OB FC København (18.00u)

Maandag wordt de laatste wedstrijd van de 24e speeldag afgewerkt. Dan staat de partij tussen die andere degradatiekandidaat, Viborg en AC Horsens op het programma. De wedstrijd begint om 19.00u.