Speeldag: Speeldag 3
Stadion: Parken Kopenhagen
Rode lantaarn onderuit bij Kopenhagen
viki meeuwis

In de Deense SAS-Ligaen stond gisteren het begin van de derde speeldag op het programma. Daarin nam FC Kopenhagen het thuis in het Parken Stadion, op tegen rode lantaarn Viborg. Die wedstrijd werd weinig verrassend door de thuisploeg gewonnen.

Nadat Kopenhagen slechts een punt wist te behalen in de eerste twee wedstrijden, kon het gisteren wel de drie punten op zak steken na winst op Viborg. Kopenhagen domineerde in de eerste helft maar het zou tot vlak voor rust duren vooraleer er doelpunten vielen. Atiba Hutchinson kon de bal afnemen van Robert Åhman-Persson en kon die makkelijk in doel achter keeper Alvbåge plaatsen. Sneu voor Viborg dat tot dan toe goed had weten te verdedigen. Het werd nog erger toen Michael Silberbauer vanop rechts kwam opzetten en de bal vlak voor doel naar Morten Nordstrand speelde die de 2-0 op het scorebord zette.

Na de rust zette Kopenhagen de druk op Viborg gewoon verder. De bezoekers werden op de eigen helft teruggedrukt en vooral Jesper Grønkjær leek geen kind te hebben aan zijn directe tegenstander, Robbie Russell. Ondanks het speloverwicht en balbezit slaagde Kopenhagen er niet in om nog meer doelpunten te versieren. Viborg kwam langzaam beter in de wedstrijd. Met nog tien minuten te spelen wist Christian Muomaife de stand op 2-1 terug te brengen. Drie minuten later moest FC Kopenhagen met tien man verder nadat Ailton een rode kaart pakte. De Braziliaan werd hard neergehaald door Thomas Tegnstedt en vond er niet beter op dan Tegnstedt een harde duw tegen de schouder te geven. Tegnstedt ging heel makkelijk neer en Ailton kreeg een rode kaart aan zijn broek. Als Viborg hier al moed uit putte, was dat van korte duur. In de toegevoegde tijd wist Morten Nordstrand na een counter de eindstand op 3-1 vast te leggen.

Doelpunten: 1-0 Hutchinson (’45), 2-0 Nordtstrand (’46), 2-1 Muomaife (’80), 3-1 Nordstrand (’91)

Gele kaarten: FCK: Würtz, Viborg: R. Gislason, Tengstedt, Alvbåge

Rode kaarten: Ailton

Scheidsrechter: Michael Svendsen

Toeschouwers: 14 071