Speeldag: Speeldag 1
Stadion: Essex Park Randers
Randers haalt winst makkelijk binnen
viki meeuwis

Randers heeft met een 3-1 overwinning het nieuwe seizoen in de Deense SAS-Ligaen goed ingezet in het eigen stadion, Essex Park.

Al na twee minuten kon de Franse aanvaller Bedi Buval de bal in het doel krijgen. De thuisploeg moest het wel stellen zonder Marc Nygaard die een schorsing uitzat. Dat deerde de ploeg niet echt. Keeper Steffen Rasmussen had zelf schuld aan het volgende doelpunt dat op het kwartier viel.  Hij kon een inworp van zijn ploegmaat Søren Pedersen niet uit de gevaarzone wegkrijgen. Pedersen zelf struikelde en haalde daarbij zowel Anders Kure als Dan Thomassen neer. De bal kwam bij Tidiane Sane terecht die er prompt 2-0 van maakte. Kenneth Møller Pedersen had in de eerste helft de partij kunnen beslissen als hij zijn vrije trap een paar centimeters lager had getrapt. De bal kaatste af onderaan de dwarslat. Randers dirigeerde de partij maar tegen het einde van de eerste helft kan AGF voor een beetje spanning zorgen. Dioh Williams kon de bal na een pass van Ulrik Lindkvist achter keeper Kevin Stuhr Ellegaard in doel werken. Het zouden uiteindelijk de te veel voorkomende individuele fouten zijn die AGF de das omdeden.

Na de rust begon AGF met een paar goede acties waaronder een afstandsschot van Jerry Lucena en Jermiah White. De poging van White kwam op de dwarslat terecht. Aarhus kon echter nooit voor echt gevaar zorgen.

Randers kreeg de kans om de partij te besluiten en deed dat ook. Ulrik Lindkvist kon de inworp van Søren Berg tot bij Tidiane Sane krijgen die de bal vanop 25 meter achter Steffen Rasmussen in doel schoot. Het offensieve spel leverde Randers dus de overwinning op. Bij de thuisploeg werd Allan Olesen in de 71e minuut ingebracht, de veteraan maakte zo zijn debuut na een lange staat van dienst bij FC Nordsjælland. Bij AGF maakte Dan Thomassen zijn opwachting, hij kwam over van het Noorse Vålerenga en speelde de hele match.

Randers FC – AGF: 3-1
Doelpunten: Bedi Buval (‘2 ; 1-0), Tidiane Sane (’15 ; 2-0), Dioh Williams (‘ 40 2-1),  Tidiane Sane (’69 ; 3-1)
Gele kaarten: Randers: Lee Nguyen, Allan Olesen,  AGF: Ulrik Lindkvist, Jerry Lucena
Scheidsrechter: Henrik Kragh
Toeschouwers: 6.612