Odense BK
SønderjyskE
Datum: 15/09/2008 19:00
Competitie: Superliga
Speeldag: Speeldag 7
Stadion: Fionia Park Odense
Utaka scoort meteen bij debuut
viki meeuwis
| 0 reacties
Utaka scoort meteen bij debuut
Foto: © SC

De leider in de Deense competitie, Odense BK nam het vanavond thuis op tegen Sønderjyske.

Het was een wedstrijd die je zou kunnen omschrijven als David tegen Goliath. Sønderjyske staat immers voorlaatste in de competitie terwijl OB het seizoen goed gestart is en aan de leiding staat.
 
Sønderjyske begon goed aan de wedstrijd en leek niet echt onder de indruk van OB. Al na negen minuten kwam de eerste kans voor Sønderjyske. Jesper Kjæruff kreeg de bal vanop rechts en probeerde te scoren. De hoek was echter te scherp waardoor de bal op de dwarslat afweek. Hierna kwam OB beter in de wedstrijd zonder echt doelkansen af te dwingen. In de 32e minuut kwam de eerste grote kans voor de bezoekers. Jesper Kjæruff met een afstandsschot maar de bal kwam op de dwarslat terecht. Jairo Mosquera probeerde nog maar ook in de rebound ging de bal niet binnen. OB miste scherpte waardoor de echte kansen uitbleven. Acht minuten voor de pauze kwam er dan toch schot in de zaak. OB kreeg een vrije trap toegewezen. Keeper Henrik Ipsen wist de lange bal van Chris Sørensen af te wenden en ook in de return kreeg de Noor Atle Roar Håland de bal niet tegen de netten. Twee minuten voor het einde van de eerste helft werd het weer gevaarlijk voor het doel van de bezoekers. Djiby Fall nam de bal aan van Henrik Hansen en kopte die perfect naar Björn Runström die de bal zelf hoog over het doel heen schoot.
 
Zeven minuten na de rust was het de beurt aan John Thomsen bij de bezoekers om voor gevaar te zorgen maar zijn schot ging enkele meters naast het doel. OB herpakte zich en begon het middenveld te domineren. Sønderjyske loerde op de counter. Met nog twintig minuten te gaan begon OB op een doelpunt aan te dringen. Runström kon uithalen maar de bal eindigde op de paal. In de rebound probeerde Djiby Fall nog maar hij schoot de bal naast. 
Een kwartier van het einde probeerde Fall nog een keer maar ook deze keer wist Henrik Ipsen te redden. OB trainer Lars Olsen besloot in te grijpen en haalde Runström van het veld ten voordele van Peter Utaka die zo zijn debuut in de Deense SAS-Ligaen mocht maken. 
Acht minuten voor tijd viel dan het verlossende doelpunt in Fiona Park. Na een corner van Henrik Hansen kwam de bal bij Hans Henrik Andreasen die de bal in doel kopte. De thuisploeg bleef ook na deze goal aandringen. Utaka kon de bal in de toegevoegde tijd tegen de netten knallen na een pass van Djiby Fall en kende meteen een schitterend begin in de Deense eerste klasse. 

OB blijft met deze overwinning op de eerste plaats met achttien punten, vier meer dan eerste achtervolger FC Midtjylland, vijf meer dan Brøndby dat op de derde plaats staat en zeven meer dan FC Kopenhagen dat op de vierde plaats prijkt. Sønderjyske blijft voorlaatste met vijf punten, twee meer dan rode lantaarn Esbjerg.
 
Foto: Peter Utaka (Scanpix)