Aarhus GF
Aalborg
Datum: 20/07/2009 19:00
Competitie: Superliga
Speeldag: Speeldag 1
Stadion: NRGi Park
Graulund bezorgt AGF de drie punten
viki meeuwis
| 0 reacties
Graulund bezorgt AGF de drie punten
Foto: © SC

In Denemarken werd gisteren de laatste match afgewerkt van de eerste speeldag in de SAS-Ligaen. Daarin nam AGF het thuis op tegen Aalborg.

Bij Aalborg mochten de nieuwelingen Louay Chanko en Daniel Fredheim Holm mee aantreden. Bij AGF ontbrak Dioh Williams maar waren Nando Rafael en Peter Graulund wel van de partij. De wedstrijd was nog maar net begonnen of Graulund kon de thuisploeg al op voorsprong brengen. Een lange bal vanuit de verdediging bij de thuisploeg kwam bij Graulund terecht die alleen voor doel kwam en de bal in doel achter Karim Zaza kon schieten. Beide ploegen hanteerden gretig de lange bal, ondanks dat vielen er kansen aan beide kanten.

In de twaalfde minuut werd Graulund neergehaald door Gaardsøe wat AGF een vrije trap opleverde. Die werd echter door Jakob Poulsen recht in de muur getrapt. Met vijfentwintig minuten gespeeld kwam er de kans voor AaB om de gelijkmaker te scoren. Anders Due werd vooruitgestuurd en kwam alleen voor doel. In plaats van zelf te trappen speelde Due de bal naar de aanstormende Jeppe Curth die de bal slecht aan de voet kreeg waardoor de kans verkeken was. Na de rust probeerde Aalborg wel aan te klampen maar slaagde daar nooit echt in. Met deze zege staat Århus ietwat verrassend op een tweede plaats.

Foto: Peter Graulund (Scanpix)