Speeldag: Speeldag 11
Stadion: Fionia Park Odense
Peter Utaka OB
viki meeuwis

Gisteren speelde OB de laatste wedstrijd van de elfde speeldag tegen AaB. Het werd vooral de avond van Peter Utaka.

Beide ploegen begonnen afwachtend maar na een kwartier had AaB al drie goede kansen gekregen. Het was vooral aan keeper Roy Caroll te danken dat OB de nul kon houden. Negen minuten voor de pauze wist OB van een slechte pass van AaB gebruik te maken. Utaka stuurde de bal naar het midden van het veld. In plaats van een combi met een ploegmaat probeerde hij zelf de bal voorbij de verdediging te spelen en dat lukte. Utaka stuurde de bal netjes achter keeper Karim Zaza in doel. Het is meteen zijn zevende doelpunt van het seizoen. Andreas Johansson kreeg de kans op de gelijkmaker enkele minuten later maar zijn kopbal ging net links van het doel. OB had bij de pauze nog 2-0 voor kunnen staan maar de lijnrechter keurde een doelpunt van Rurik Gislason onterecht af voor offside.

In de start van de tweede helft kwam AaB beter voor de dag. Zo kon Michael Jakobsen verhinderen dat Utaka de voorsprong van de thuisploeg nog uitbouwde. Ook Johan Absalonsen zag zijn doelpoging net voor het doel gekeerd worden. In de 68e minuut wist Utaka de bal dan toch in doel te werken en zo OB op voorsprong te houden. Tien minuten voor tijd kwam er nog een goede kans voor Utaka die de verdediging in de wind zette maar Lasse Nielsen op zijn weg vond. In de slotfase wist invaller Daniel Christensen een vrije trap vanop links naar Jeppe Curth te spelen die de bal in doel wist te koppen. Met deze zege gaat OB voorlopig aan de leiding in de SAS-Ligaen met 24 punten, een meer dan Esbjerg. AaB staat op de zevende plaats met achttien punten.