Speeldag: Speeldag 1
Anderlecht scoort vijf keer in Grimbergen
Kevin Vanbuggenhout

Anderlecht was dinsdagnamiddag te gast in Grimbergen voor de jaarlijkse oefenmatch tussen beide ploegen. Er werd uiteraard veel gewisseld. Anderlecht trad aan met een mix van jongeren en basisspelers. De internationals waren er vanzelfsprekend niet bij.

Het begin van de partij verliep gelijkopgaand. Vierdeklasser Grimbergen creëerde zelfs de eerste grote kans uit de wedstrijd. Pollefoort stuurde met een splijtende pass Gaudaen weg en die zag zijn schot gered door Zitka. Halverwege de eerste helft kwam de landskampioen dan toch op voorsprong. Boateng zette zich door en lobde de bal over Lievens in doel: 0-1. Vanaf dan nam Anderlecht de bovenhand. Mpenza kwam alleen voor doel en plaatste de bal laag in de rechterhoek: 0-2. Net na het halfuur stond het 0-3. Biglia tikte de bal tot bij Allagui, die nam de bal goed mee en trapte van dichtbij raak. Vier minuten voor rust kopte Mpenza een voorzet van Serkan Akin aan de tweede paal naast.

In de tweede helft stond Anderlecht met bijna een volledig nieuwe ploeg op het veld. Frutos maakte zijn rentree en ook spelers als Deschacht, Vanderhaeghe, Tchité en Legear mochten meedoen. Cavallo trapte al na drie minuten naast. Grimbergen prikte tegen en Bras vond Puttemans. Die omspeelde Ujkani, maar besloot nog over. Aan de overkant moest invallersdoelman Van Dessel Tchité enkele keren van een doelpunt houden. Voor Frutos lukte het wel, hij scoorde met een knap schot in de rechterhoek. Twee minuten later scoorde Anderlecht een vijfde keer. Frutos passte naar Legear, die zette laag voor en dit keer miste Tchité niet. Drie minuten voor affluiten liet Vanderhaeghe na een voorzet van Tchité nog een mooie kans liggen. En in de slotminuut ranselde Van Dessel nog een vrije trap van Deschacht uit zijn doel.

Grimbergen speelde voor het eerst dit seizoen thuis en werkte tegen Anderlecht één van de laatste oefenmatchen uit de voorbereiding af. Donderdag trekt Grimbergen voor de voorlopig laatste oefenwedstrijd naar Wolvertem. Anderlecht speelt zondagavond in de competitie in en tegen Westerlo.

STARTOPSTELLING GRIMBERGEN: Lievens; Pollefoort, Horasanli, Ben Kouidar, Demeyer; Baudet, Abegig, Hofman, Bras; Gaudaen, Ekakia

STARTOPSTELLING ANDERLECHT: Zitka; Serkan Akin, Odjidja, Ciza, Simons; Biglia, Leiva, Lamah, Allagui; Mpenza, Boateng

DOELPUNTEN: 22' Boateng 0-1, 25' Mpenza 0-2, 33' Allagui 0-3, 57' Frutos 0-4, 59' Tchité 0-5

GEEL: 7' Hofman, 36' Ben Kouidar