Speeldag: Speeldag 1
Stadion: Veltins-Arena
Schalke buigt achterstand om en wint
Philippe Crols

Het was voor titelkandidaat Schalke 04 al flink zweten vandaag. De mannen van Ragnick bogen een 0-1 achterstand om en wonnen uiteindelijk nog met 2-1. Over de prestatie zelf kon de thuisploeg evenwel niet tevreden zijn.

Schalke begon aan de wedstrijd als favoriet en kreeg ook enkele kansen. Eerst kon Krstajic net niet bij een voorzet van Ernst en wat later besloot diezelfde Ernst in het zijnet na een goede actie van Asamoah. Ook Kevin Kuranyi kon dreigen, maar zijn kopbal ging voorlangs. Even later gaf de spits dan weer een goede voorzet, maar Bajramovic kwam net te laat om de score te openen. Kleine kansjes allemaal voor de thuisploeg en daar kwam op de twintigste minuut een grote kans bij. Kuranyi zette Bajramovic alleen voor doelman Macho die met de voet redding bracht voor de bezoekers. Een paar minuten later kon ook Kaiserslautern een eerste keer dreigen met een schot van Halil Altintop. Dat is de tweelingsbroer van Hamit Altintop die aan de overkant speelde. Op het halfuur werd een vrijschop van Ernst niet aangeraakt en zo viel de bal bijna in doel. Het bleef echter 0-0. Niet veel later was het echter bijzonder stil in de Arena auf Schalke. Altintop kopte een voorzet van Skela perfect binnen en zorgde zo voor de verrassende 0-1. Schalke was aangeslagen en kwam in de eerste helft niet meer verder dan een schot van Kuranyi dat via een bezoekend been nog bijna in doel dwarrelde. Rusten deden we in Gelsenkirchen met 0-1. Kaiserslautern moest dat wel doen zonder doelpuntenmaker Altintop die geblesseerd naar de kant moest.

Wanorde troef bij Schalke in het begin van de tweede helft. Iedereen liep zo'n beetje waar hij wilde en zo hoort het natuurlijk niet. Na tien minuten in de tweede helft kreeg de thuisploeg haar tiende hoekschop. Die kwam bij Bajramovic terecht en die twijfelde niet, maar Skela was bij de pinken en kopte de bal op de lijn weg. Bij die fase raakte ook doelman Macho geblesseerd aan de neus. Hij moest een dikke vijf minuten verzorgd worden. Na 70 minuten was Schalke dicht bij de gelijkmaker. Na mistasten van doelman Macho trapte Bajramovic voor een leeg doel op de lat. Met nog een kwartier te spelen bracht Schalke-trainer Ragnick Sören Larsen in de ploeg voor Bajramovic. Die zag twee minuten later hoe Kobiashvili de 0-2 van Skela verijdelde. Een pijnlijke misser van Skela zo zou blijken. Drie minuten later trapte invaller Larsen immers de gelijkmaker tegen de touwen nadat Sand de voorzet van Kobiashvili mooi tot bij zijn landgenoot had verlengd. Vier minuten later stond de thuisploeg zelfs op voorsprong. Altintop zette voor en Krstajic kopte ,welliswaar ongedekt, maar daarom niet minder fraai de 2-1 binnen. Ondanks de 4 minuten blessuretijd konden de bezoekers niet meer omschakelen en bleef het bij die verdiende 2-1. Als Schalke Bayern Müchen echter wil bedreigen voor de titel zal het veel en veel beter moeten dan vandaag.

Schalke 04 speelde met:
Rost, Krstajic, Bordon, Hamit Altintop, Kobiashvili, Poulsen, Ernst, Sand, Bajramovic (75' Larsen), Asamoah (57' Varela), Kuranyi

Kaiserslautern speelde met:
Macho, Mettomo, Pletsch, Lembi (46' Hertsch), Blank, Halil Altintop (45' Riedl), Skela, Jancker (83' Sanogo), Engelhardt, Seitz, Sforza

Doelpunten Schalke 04-Kaiserslautern
32' Halil Altintop  0-1
78' Larsen  1-1
82' Krstajic  2-1